František a Vojta Nedvěd a kapela (folk and country)

DK Zrkadlový háj, 28. apríla 2015, o 19:00 h., vstupné 13 eur v predpredaji, 14 eur v deň koncertu.

Rozhovor otca so synom cez skladby našej mladosti.
František Nedvěd vytvoril spolu so svojim synom Vojtom koncertný tandem, ktorý by mal nadviazať na úspešnú Nedvědovskú éru. Vychutnajte si vzácny dialóg medzi otcom a synom v piesňach, ktoré poznajú všetky generácie.

Súrodenecká dvojica František a Honza Nedvěd začínala v spoločných big beatových kapelách, no trampská hudba ich neustále priťahovala. Česká príroda, táboráky, spanie pod stanom a pri praskajúcom ohni piesne na španielkach. Pre bratov to bolo niečo čarovné a preto sa snažili tvoriť aj skladby, ktoré budú medzigeneračne fungovať nielen na koncertoch, ale aj pri podobných stretnutiach.

Nedvědovci boli členmi kapiel Spirituál Kvintet a Brontosauři, no od roku 1992 vytvorili bratský tandem s nevídaným úspechom. O päť rokov neskôr sa ich cesty rozchádzajú a každý z nich sa vydáva na sólovú dráhu. Naposledy sa František pripomenul albumom Pátá, jeho autorské srdcervúce i komické príbehy sú stextované dvorným textárom Dušanom Vančurom. Vo svojom repertoári má však František aj tvorbu amerických folkových a country spevákov ako je Bob McDill, Don Williams či Paul Kennerley. V sprievode svojho syna Vojta (mimochodom člen skupiny Příbuzní) predvedie František Nedvěd svoje najväčšie hity a možno aj nové bratské piesne, keďže po dlhých pätnástich rokoch im vyjde spoločný album.

Video linky:

František Nedvěd – Poprvé sám

František Nedvěd – Tvou vůni stále znám

web od 2day