Vokálni mágovia z FRAGILE

DK Zrkadlový háj, 8. apríla 2015, od 19:00 h., vstupné 12 eur v predpredaji, 13 eur v deň koncertu.

Naša historicky najúspešnejšia a capella potvrdila ďalšie koncerty na svojom samostatnom koncertnom turné. V rámci neho sa Fragile predstavia ôsmeho apríla v priestoroch veľkej sály DK Zrkadlový háj. Príďte si vychutnať pradivo mužských a ženských hlasov v tej najčistejšej podobe.
V roku 2006 skrsol v hlave dirigenta Braňa Kostku nápad na založenie čisto vokálnej skupiny. Podobné záležitosti boli v zahraničí vždy žiadané, ale u nás sa na to dovtedy nikto neodhodlal. Je totiž nesmierne intonačne náročné vedieť sa spoľahnúť iba na svoj hlas.

Pri a capelle nezamaskujete žiadne falošné tóny. Preto Braňo Kostka dlho zháňal ľudí vhodných do tohto projektu, no nakoniec sa ustálilo jadro kapely v zložení Soňa Norisová, Jana Golisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Spočiatku aj samotní hudobníci neverili vo veľký úspech, ale v súčasnosti majú vypredané sály po celom Slovensku a mnohé podujatia musia pre nedostatok času odriekať. Fragile interpretujú známe rockové, popové a jazzové hity iba pomocou hlasiviek. Vo svojom repertoári majú piesne Stinga, Stevie Wondera, Norah Jones či Tiny Turner. Napriek tomu, že nepoužívajú žiadne nástroje, mnohé z nich na koncertoch veľmi presne a autenticky napodobňujú.

Členovia kapely tak vedia „zahrať“ na saxofón, bicie nástroje či trúbku. Prednedávnom oznámila kapela pokračovanie úspešného koncertného turné Hlasy 2 s Richardom Müllerom. To sprevádzalo beznádejne vypredané sály s viac ako 45 tisíc predaných lístkov. Neutíchajúci záujem rozhodol, že turné bude pokračovať aj v miestach, kde ich ešte nemohli vidieť. Fragile však pokračujú aj vo vlastných koncertných aktivitách. Začiatkom decembra ohúrili bratislavské publikum, keď vystúpili ako predskokan vokálnej americkej legende Take Six. Veľmi nás teší, že môžeme v tak zahustenom koncertnom kalendári potvrdiť vystúpenie Fragile v petržalskom DK Zrkadlový háj, a to ôsmeho apríla o 19:00 hod. Vstupenky v predaji v pokladniach KZP a sieti ticketportal.

Video linky:

Fragile

web od 2day