Petržalku na Talente Prahy 5 reprezentoval Matúš Miklovič

Mestská časť Praha 5 pod záštitou starostu Radka Klímu a radného pre oblasť kultúry Petra Hnyka, v spolupráci s Pražskou komornou filharmóniou vyhlásila 8. ročník hudobnej súťaže Talent Prahy 5 pre žiakov a študentov vo vekovej kategórii do 24 rokov. Na záverečný koncert víťazov tradične pozýva aj hostí zo svojich partnerských miest Bratislava-Petržalka, Budapešť-Újbuda a Berlín.

Mestskú časť Bratislava-Petržalka na tohtoročnom prestížnom podujatí reprezentoval mladý a výrazne talentovaný 16 ročný žiak Základnej umeleckej školy Jána Albrechta Matúš Miklovič, pod pedagogickým vedením Mgr. art. Marcela Štefka, ArtD. 8. ročník súťaže Talent Prahy 5 nadväzuje na niekoľkoročnú úspešnú tradíciu koncertov vážnej hudby na území Prahy 5 a je nezabudnuteľnou prezentáciou mladých začínajúcich umelcov s významným hudobným telesom Pražskou komornou filharmóniou, pod taktovkou skvelého svetoznámeho dirigenta Leoše Svárovského.
Koncert víťazov sa konal v marci v Národnom dome na Smíchove.

Matúš Miklovič klavírnym koncertom A dur KV 414, 1. veta Allegro od Wolfganga Amadea Mozarta očaril pražské publikum i pozvaných hostí z ostatných družobných miest, ktorí ho ocenili neutíchajúcim potleskom. Mnohé ohlasy po ukončení koncertu vyjadrovali nezvyčajný kultúrny zážitok, ktoré podporili aj úprimné gratulácie organizátorov a ostatných účinkujúcich.

Účinkovanie Matúša Mikloviča pod vedením Mgr. art. Marcela Štefka, ArtD. na koncerte Talent Prahy 5 bolo úspešným pokračovaním šírenia dobrého mena umeleckých škôl pôsobiacich na území Petržalky v zahraničí.

web od 2day