Aj Petržalka má svoj hlas – POP HIT 2015

Kultúrne zariadenia Petržalky vyhlasujú v tomto roku už 20. ročník obvodnej súťaže v populárnej piesni POP HIT 2015.

Dalo by sa povedať, že „mamou“ tejto súťaže je Marta Droppová, ktorá ju založila takpovediac ešte v minulom storočí ako súťaž v imitácii známych hlasov a tvárí hudobnej scény ako našej, tak zahraničnej. Prvé tri ročníky tejto „playback show“ sa stretli s veľkým záujmom medzi deťmi a mládežou. „Až jedného dňa prišlo za mnou dievčatko, volala sa Lenka, že ona by chcela spievať tak naozaj. Tak som do toho išla“, prezradila nám pani Droppová. „Začiatky boli náročné najmä z technického hľadiska, pretože skladby nahraté ešte na kazetách bolo dosť náročné spracovať a získať len hudobný podklad. Teraz už aspoň tieto problémy nemusíme riešiť.“

Súťaž sa organizuje raz ročne, a to v 4 kategóriách podľa veku. Porotu tvoria známe osobnosti hudobnej scény, hudobníci, skladatelia, speváci, aj hudobné skupiny. V porote si už „zahviezdili“ skupiny HEX, Maduar, speváci Jana Kirschner, Robo Papp a Marián Kochanský. Okrem získania diplomu a vecných cien z rúk poroty, je najväčšou odmenou možnosť vystúpenia na Dňoch Petržalky a Dni detí pred veľkým publikom. Účastníkmi tejto súťaže boli aj takí nádejní speváci a speváčky ako Denis Lacho zo Superstar a Dominika Šuľáková z Hlasu ČeskoSlovenska.

Semifinále 20. ročníka obvodnej súťaže v populárnej piesni bude prebiehať v Zrkadlovom háji v utorok 5. mája od 10:00 h a finále súťaže od štvrtej poobede. Súčasťou finálovej súťaže bude aj koncert skupiny MADUAR s odovzdávaním cien víťazom. Skupina Maduar bodovala so svojím prvým singlom I Feel Good na popredných priečkach hitparád, netušila, že ju čaká zlatá éra plná hitov, ocenení a platinových, či zlatých platní za predaj nosičov. Prvá slovenská „dancefloorová“ skupina v 90-tych rokoch vďaka hitom Do it, Hafanana alebo Anjel vypredávala diskotéky a štadióny. Ste zvedaví, ako to dokážu roztočiť bratia Matyinkovci v roku 2015? Minulý rok na výnimočnom comebackovom koncerte v Rimavskej Sobote skákalo pod open-air pódiom niekoľko tisíc ľudí! Ako jediných slovenských zástupcov si ich vybral aj David Hasselhoff pre svoj retro koncert v Orechovej Potôni. Neopakovateľná atmosféra zaručená!

Vstupenky v predaji v pokladniach KZP (DK Zrkadlový háj a DK Lúky) – zvýhodnené vstupné pre deti do 15 rokov a dôchodcov.
-semifinále od 10:00 h / vstup voľný
-finále + koncert MADUAR od 16:00 / 8 € / 4 € deti do 15 rokov a dôchodcovia

web od 2day