Petržalka excelovala so školským projektom

Rezort školstva dnes zverejnil výsledky projektu zameraného na rozširovanie kapacít materských škôl. Petržalka so svojim zámerom excelovala. V blízkej dobe získa 400 000 eur na rekonštrukciu materskej školy na Vyšehradskej ulici. „Koncom minulého roka vláda schválila dotačnú schému na rekonštrukcie školských budov. Vtedy ma veľmi potešilo, že v tomto dokumente sme boli uvedení ako príklad dobrej praxe, nakoľko naše opatrenia boli vzorom pre komplexné riešenia. Dnes je moja radosť ešte väčšia, nakoľko náš projekt bol rezortom školstva finančne podporený v maximálnej výške,“ konštatuje starosta Vladimír Bajan.

Podľa jeho slov mestská časť bude čakať na oficiálne potvrdenie tejto správy Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, pričom už pokračuje v konkrétnych aktivitách na spomínanej materskej škole. „Súbežne s tvorbou žiadosti o dotáciu sme začali so spracovaním projektovej dokumentácie. Ideme ďalej, tak, aby sme v roku 2016 mohli ponúknuť až najmenším Petržalčanom nové útulné školské prostredie,“ dodáva Vladimír Bajan. Okrem toho po spresnení sumy, potrebnej na celkovú rekonštrukciu budovy, ktorá sa odhaduje na viac ako 1 milión eur, musí samospráva rozhodnúť aj o tom, z akých zdrojov zabezpečí ďalšie financie.

Tlačová beseda k vyhodnoteniu dotačnej schémy na rozšírenie kapacít v materských školách sa uskutočnila dnes v priestoroch budúcej materskej školy na Vyšehradskej ulici v Petržalke. Žiadatelia si rozdelia sumu desať miliónov eur. Celkovo sa ich o dotáciu uchádzalo okolo 430, pričom celkovo bolo podporených 113 žiadateľov. Na tlačovej konferencii sa zúčastnil predseda vlády SR Robert Fico, minister školstva Juraj Draxler a starosta Petržalky Vladimír Bajan.

IMG_8423 IMG_8424 IMG_8426

IMG_8233 IMG_8234 IMG_8238

web od 2day