Tvorivá LEGO dielňa

Dopoludnie poslednej aprílovej stredy v MŠ Bulíkova bolo príležitosťou pre družstvá detí z 13 materských, 2 základných škôl a jedného ŠKD tvoriť, objavovať a riešiť edukačné úlohy s využitím učebných pomôcok LEGO. Jednotlivé družstvá privítali deti krásnym programom, ktorý si nacvičili so svojimi učiteľkami Andreou Fabianovou, Katarínou Nedbálkovou a Iris Mandelíkovou. Jednotlivé družstvá dostali farebné preukazy v tvare LEGOkocky, do ktorých im organizátori nalepovali body za splnené úlohy.

V priestoroch horného poschodia školy pripravili pre deti 8 stanovísk, na ktorých sa družstvá postupne vymieňali a plnili rôzne kreatívne ale aj logické úlohy. Okrem toho si mohli vyskúšať aj dve doplnkové aktivity – jednou bolo dopĺňanie chýbajúcich kociek lega v rade pravidelne sa striedajúcich kociek na interaktívnej tabuli v programe LEGO DIGITAL DESIGNER, čím si otestovali logické myslenie a informačné kompetencie. Druhou doplnkovou aktivitou bola najobľúbenejšia činnosť detí – omaľovánky – LEGOmaľovánky mohli deti nielen pestro vymaľovať ale aj dotvárať podľa vlastnej fantázie. Zadanie úloh bolo nahrané na „hovoriacich štipcoch“ alebo im úlohu vysvetlili prítomné učiteľky a zamestnanci školy. Úlohy tvorivo pripravili a mnohé pomôcky svojpomocne zhotovili samotné pani učiteľky. Deti sa zahrali LEGOpexeso (hľadanie rovnakých vzorov), LEGOtetris (vyhľadávali a porovnávali tvary), vytvárali konštrukcie z lega podľa nákresu ale aj podľa fantázie a vyskúšali si aj jednoduché programovanie hračky Bee Bot (robotická včielka). Po prejdení všetkých stanovíšť získali deti diplom a drobné darčeky. Najväčšou odmenou však pre nich bolo zaujímavé a najmä zábavné dopoludnie strávené s deťmi našich škôl.

Podujatia sa zúčastnili aj PaedDr. Ilona Uváčková zo Štátnej školskej inšpekcie Bratislava, Mgr. Michaela Martonová z Centra pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie Bratislava, Zuzana Mravcová z firmy EDULAB, riaditeľky materských škôl a Marcela Nemčeková, externá lektorka výtvarného krúžku Pastelka. „Počas tvorivej dielne aj ostatné kolegyne využili možnosť zoznámiť sa so zaujímavými edukatívnymi pomôckmi ako aj so stavebnicou LEGO v spojení s digitálnymi technológiami ako ju mnohí nepoznajú. Zámer podujatia – zdravo si zasúťažiť, spoločne sa zabaviť a aj sa niečo nové naučiť – bol splnený“, skonštatovala po úspešnej aktivite riaditeľka hostiteľskejmaterskej školy na Bulíkovej Mgr. Soňa Hanzalová.

Bulíkova

web od 2day