Detské ihriská získavajú atraktívnosť a bezpečie

Neodmysliteľnou súčasťou verejných priestranstiev v Petržalke sú detské ihriská. Mestská časť ich postupne rozširuje novými prvkami a pravidelným servisom zabezpečuje ich bezpečnosť. Postupne deťom pribúdajú šmykľavky, veže, prevažovačky či hojdačky.

Ešte v jeseni minulého roka boli na časti ihrísk, pod kolotočmi, inštalované gumové rohože, ktoré chránia deti pred úrazmi. Verejné detské ihriská na Černyševského, Bulíkovej, Mamateyovej, Haanovej, Gessayovej, Budatínskej, Lachovej, Andrusovovej a Prokofievovej.
Správcom detských ihrísk v Petržalke je Miestny podnik verejnoprospešných služieb, ktorý aj v tomto roku pokračuje s opravami, bežnou údržbou a osadzovaním nových hracích prvkov na detských ihriskách. Na ihriskách je už vydezinfikovaný piesok a tam, kde to bolo potrebné, bol dosypaný nový. Teraz prichádza fáza postupného osadzovania ďalších hracích prvkov. Mestská časť okrem toho plánuje pokračovať v opravách a tiež aj vo výstavbe nového detského ihriska. Jeho lokalizácia však závisí od výberu Petržalčanmi, nakoľko už o niekoľko dní budú mať možnosť rozhodovať v rámci tzv. participatívneho rozpočtu.
Petržalka má v tohtoročnom rozpočte vyčlenených 20 tisíc eur na údržbu a opravy detských ihrísk. Na území mestskej časti je 48 verejných detských ihrísk a ďalších 18 je zrekonštruovaných športovísk pre staršiu mládež. Tento rok sme žiakom aj verejnosti sprístupnili zrekonštruované multifunkčné ihrisko v areáli školy na Tupolevovej.

web od 2day