Nádejní mladí atléti pokrstili zrekonštruovaný areál

Pri príležitosti slávnostného otvorenia zrekonštruovaného atletického areálu na ZŠ Tupolevova usporiadala mestská časť v spolupráci s vedením školy a novovzniknutým atletickým klub Run for Fun atletické preteky pre žiakov všetkých petržalských škôl. Pozvanie prijalo 12 škôl, ktoré si zasúťažili v skoku do diaľky, behu na 60 aj 600 metrov a štafetovom behu. Podujatie bude v ďalších rokoch patriť ku sprievodným podujatiam päťtýždňového festivalu Dni Petržalky.

Na slávnostné otvorenie prijali pozvanie Peter Korčok, predseda Slovenského atletického zväzu spolu s podpredsedom Vladimírom Gubrickým, Štefan Mereš, predseda Klubovej rady AK Run for Fun a za reprezentantov sa zúčastnil a aj si so žiakmi zabehal slovenský reprezentant v behu na 1500 metrov a účastník ostatných halových majstrovstiev Európy Jozef Pelikán. Na pôde školy všetkých srdečne privítal riaditeľ Miroslav Cisár a prvý symbolický spoločný beh po novej dráhe odštartoval starosta Vladimír Bajan.

Revitalizácia športového areálu je po plavárni v Petržalke druhou najväčšou investíciou v rámci rozvoja športových aktivít. Upravený školský areál pritom nebude slúžiť len školákom, ale aj širokej verejnosti. Na území Petržalky je jedenásť škôl. Pevne verím, že sa nám v blízkej dobe podarí zrevitalizovať ďalšie„, uviedol starosta. V rámci tejto investície upravila mestská časť spevnené plochy a vyznačila ihriská pre basketbal a hádzanú, opravila bránky a basketbalové koše. Sprístupnená je tiež fit plocha s outdoorovými prvkami na cvičenie, kde môžu obyvatelia aj žiaci využívať hrazdy na posilnenie brušného svalstva, ramená a hruď, veslovací trenažér, simulátor bežkovania a iné. Starý mobiliár nahradili nové lavičky, smetné koše a nechýba ani stojan na bicykle. Poslednou úpravou bolo vybudovanie doskočiska na bežeckej dráhe ako aj výmena antuky za nový a moderný tartan. V súčasnosti ukončujú pracovníci úpravy trávnika a zelene. Celková investícia mestskej časti do revitalizácie areálu bola 210 tisíc eur.

IMG_8684 IMG_8691 IMG_8712

IMG_8725 IMG_8777 IMG_8793

web od 2day