Jarné upratovanie nám vystavilo účet v stovkách ton

Petržalka pravidelne, každú jar a jeseň organizuje upratovanie verejných plôch. Nedávne jarné upratovanie, nám vystavilo účet, podľa ktorého sa za necelé dva mesiace vyzbieralo takmer 170 ton odpadu.

Počas jarného upratovania sme na území Petržalky rozmiestnili namiesto avizovaných 75 až 90 veľkoobjemových kontajnerov, ktoré boli v priebehu šiestich týždňov k dispozícii obyvateľov v jednotlivých lokalitách mestskej časti. Mestská časť musela postupne zvyšovať počet pristavených kontajnerov, nakoľko dopyt opäť prevýšil ponuku. Teší nás, že sa obyvatelia zapájajú v čoraz väčšej miere do boja za čistejšiu Petržalku a zbavujú sa odpadu na miestach na to určených. Taktiež nás teší stúpajúci počet záujemcov o aktívnu účasť na verejných brigádach, ktoré samospráva organizovala napríklad pozdĺž Chorvátskeho ramena či v lokalite Veľký Draždiak.

Objem odpadu z jarného upratovania napovedá, že ak chceme mať čistú Petržalku, musíme si uvedomiť, že nikto iný to za nás neurobí. Neporiadok nespôsobili mimozemšťania, ale ľudia, ktorí síce používajú odpadkový kôš, ale asi len doma. Následné upratovanie ide potom aj na úkor kosenia a údržby. Dúfam, že ľudia sa nebudú spoliehať len na pravidelné jarné či jesenné upratovanie, ale začnú využívať tak celoročné služby zberného dvora, ako aj odpadkové koše, ktoré neustále opravujeme a osádzame všade tam, kde je vysoký pohyb obyvateľov. Čistá Petržalka má byť vizitkou všetkých a nielen tých, ktorým je pohľad na neporiadok nepríjemný,“ zdôrazňuje starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Mestská časť Bratislava-Petržalka na verejných priestranstvách za ostatné roky osadila takmer 500 odpadkových košov, ktoré sú napríklad pri chodníkoch či pozdĺž cyklotrás, na verejných priestranstvách, pri ihriskách a športoviskách a všade tam, kde sa pohybujú Petržalčania najradšej. Smetné koše sú vysypávané v pravidelných intervaloch, minimálne však trikrát do týždňa.

Holičska 5 Holičska 32 Jungmanova 18 - 20

Romanova-33-35 Šustekova 25 - 31 Topoľčianska 5

web od 2day