Piaty ročník adrenalínovej akcie v petržalskom skateparku

Concrete Jungle Jam alebo Stretnutie v betónovej džungli bol piatym ročníkom súťaže pre BMX a MTB jazdcov v rámci festivalu Dni Petržalky. Na podujatí sa stretli najlepší bajkeri z celého Slovenska aj zahraničia, aby predviedli čo na svojich „strojoch“ dokážu.

Súťaž sa uskutočnila v sobotu 30. mája 2015 v skateparku na Markovej ulici v mestskej časti Petržalka. „Aktuálneho ročníka súťaže Concrete Jungle Jam VI sa zúčastnilo 50 súťažiacich a stovky návštevníkov. Oceňovať bolo v pláne top dvanásť jazdcov v jednotlivých kategóriách no bohužiaľ počasie ku koncu neprialo a súťaž sme museli ukončiť predčasne“ informuje Marián Mészáros z občianskeho združenia BSlife. Počas dňa súťažili mladí chalani, ktorí na bicykloch preferujú štýl street – jazdu v meste, ale aj tí, ktorí jazdia na prekážkach v skateparkoch. Ako prvá sa odjazdila kategória „Amater“ v ktorej súťažiaci ukázali rôzne triky a skoky. Neskôr sa predviedli jazdci z kategórie „Park“ a ako poslední z kvalifikačných jázd sa odjazdila kategória „Street“. Návštevníkov potešili rozmanité triky a kreácie jazdcov počas celej súťaže ale najmä vo finále, kde sa predviedli tí najlepší. Kúsky, ktoré mladí jazdci predvádzali kúsky, si mnohí ani nedokážu predstaviť. Atmosféra v skateparku bola neopísateľná. Jazdci predvádzali čo vedeli, slniečko svietilo ako pri mori, okoloidúci diváci sa nečakane pristavovali a napäto sledovali čo sa v skateparku deje. Do toho hrala tá najlepšia hudba od DJ Andreja Šturcela.

Súťaž vychádza z iniciatívy miestnych jazdcov, ktorí túto akciu organizujú stále úspešnejšie. Celé podujatie, na ktorom od novembra 2014 aktívne pracovali Jaroslav Proft, Marián Meszáros a Klaudia Rigáňová zastrešuje občianske združenie BSlife.

web od 2day