Život našimi očami – novinári tretieho tisícročia

V Miestnej knižnici Petržalka sa už po devätnástykrát zišli redakčné rady školských časopisov pri slávnostnom hodnotení súťaže Život našimi očami-novinári tretieho tisícročia. Tento rok sa súťaže zúčastnilo osem školských časopisov a súťaž sa rozšírila aj o možnosť hodnotiť časopisy, ktoré vychádzajú iba v elektronickej podobe. Odborná porota v zložení – grafik Peter Gála, ktorý stojí na čele združenia ASIL (Asociácia ilustrátorov Slovenska),ktorý bol aj predsedom tohtoročnej poroty, novinárka Silvia Vnenková z redakcie Petržalských novín a redaktor Rastislav Iliev z Televízie Bratislava vyzdvihla kladné stránky každého časopisu zvlášť, ale mala aj výhrady k obsahovej a vizuálnej stránke časopisov, štylistike, formátu a pod. Porota nielen kritizovala, ale aj ponúkla rady a konštruktívne riešenia, ako sa dajú časopisy vylepšiť, čo je potrebné zmeniť, ktorú ich stránku, osobitosť a individualitu určite zachovať aj do ďalších ročníkov. Po zhodnotení poroty program pokračovala súťaž druhou časťou, kde riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka pani PhDr. Katarína Bergerová spolu s vedúcou Oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu Mgr. Veronikou Redechovou a porotcami Silviou Vnenkovou a Petrom Gálom odovzdali čestné uznania a diplomy oceneným redakčným radám.

Čestné uznanie získali časopisy Povedajko zo ZŠ internátna pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou a Gešajko zo ZŠ Gessayova.

Kategória stredné školy:
1. miesto – CREATE – SSUŠAT, Vlastenecké nám.1, ktorý vychádza v elektronickej podobe
2. miesto – MOKY3 – Spojená škola Mokrohájska
3. miesto – Dúha – SOŠ gastronómie a hotelových služieb, Farského 9

Kategória základné školy:
1. miesto: Stopa – ZŠ Nobelovo nám. 6
2. miesto: Iris – ZŠ Černyševského 8
3. miesto: Dudoviny – ZŠ Dudova 2

Porota vyhodnotila aj Skokana roka 2015. Najväčší posun za posledný rok po obsahovej a grafickej stránke urobil časopis Stopa zo ZŠ Nobelovo nám. 6.

Všetkým zúčastneným redakčným radám, ktoré na jednotlivých školách pracujú pod vedením učiteliek, srdečne gratulujeme a ďakujeme našim sponzorom, s pomocou ktorých sme zabezpečili krásne ceny do súťaže, a to Mestskej časti Bratislava-Petržalka, Mediaprint – Kappe Pressegrosso a.s., Spoločnosti 7 Plus s.r.o., vydavateľstvu Perfekt, kníhkupectvu Martinus a OZ ASIL-u.

Zivot nasimi ocami 1 Zivot nasimi ocami 3 Zivot nasimi ocami 5

Zivot nasimi ocami 6 Zivot nasimi ocami Zivot nasimi ocami 7

web od 2day