Do práce na bicykli 2015

Celoslovenská kampaň si stanovila za hlavný cieľ podporiť cyklistickú dopravu v meste a zároveň motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vhodné podmienky pre zamestnancov dochádzajúcich do práce na bicykli.

V tomto ročníku sa do kampane zapojilo o sto percent viac Bratislavčanov, ktorí vytvorili až 153 tímov. Viac ako 500 účastníkov odjazdilo 83 282,37 km a „nevyprodukovali“ viac ako 20 820,6 kg CO2. Za mestskú časť súťažili 3 tímy, z ktorých najlepší sa umiestnil na 29. mieste, ďalší na 45. mieste a posledný na 94. mieste. Najhodnotnejším ukazovateľom je hodnotenie podľa počtu jázd, teda koľkokrát súťažiaci využili bicykel ako dopravný prostriedok. Pavol Vodička, Róbert Schnürmacher a Milan Raus mali každý po 38 jázd, teda bicykel využili každý pracovný deň. Za úspešnú reprezentáciu úradu získali členovia tímov od vedenia malé poďakovanie v podobe darčekových poukazov.

Čo sa týka vyhodnotenia jednotlivcov „ťahúňom“ bol opäť Pavol Vodička, ktorý za týždeň najazdil takmer 400 km: „Voľba dopravného prostriedku je na každom z nás, a preto ak môžete siahnite po ekologickejšom, rýchlejšom a pre svoje zdravie prospešnejšom dopravnom prostriedku nielen do práce.“

V minulom ročníku sa v Bratislave prihlásilo 74 tímov. Z petržalského úradu sa zapojilo 11 účastníkov, ktorí spolu počas 328 jázd najazdili 1487,2 km, čím „nevyprodukovali“ viac ako 282kg emisii CO2.

Kompletné vyhodnotenie kampane.

Dostupnost na bicykli

Obrázok izochróny dostupnosti petržalského miestneho úradu:
Priemernou rýchlosťou 15km/h prejde cyklista 1km za 4 minúty, 3km za 12 minút a 5 km za 20 minút.

web od 2day