Knihy ani v lete neoddychujú

Mnohí z nás práve počas letných prázdnin a dovoleniek siahnu po dobrej knihe. Aj z tohto dôvodu ostávajú brány petržalských knižníc otvorené aj počas letných prázdnin. A nielen to, Miestna knižnica Petržalka toho pripravila omnoho viac.

Šikovný tím knihovníkov ponúkol aj tento rok návštevníkom galaprogramu Dni Petržalky množstvo kníh vyradených z fondov knižnice. „Veľmi nás potešilo, že nás prišlo podporiť množstvo čitateľov, ktorých poznáme z pobočiek tento raz spolu so svojimi rodinami či priateľmi“, povedala riaditeľka knižnice PhDr. Katarína Bergerová a dodala, že v ponuke bolo 2.500 knižných titulov a za symbolickú sumu sa predalo viac ako 800 kníh. Kto nestihol prísť na Petržalskú burzu kníh nemusí byť smutný, pretože už 8. júla roztočí knižnica pri spievajúcej fontáne pred budovou Technopolu Knižný kolotoč. Už 8. ročník dáva druhú šancu všetkým knihám, ktoré sa vďaka nemu točia v rukách Petržalčanov úplne zadarmo. Ďalší kolotoč roztočia knihovníci pri fontáne o mesiac neskôr 5. augusta.

Pre tých, ktorí si s dobrou knihou či časopisom radi poleňošia pri vode či v parku, môžu tak urobiť v samoobslužnej Open air knižnici na letnej pláži na Tyršovom nábreží. Stretnúť sa tam môžu so slovenskými autormi, ktorí predstavia svoje knihy aj s ilustrátormi, ktorí zas povedú detské výtvarné dielne. Chýbať nebudú ani príjemné podvečerné literárne stretnutia so slovenskými autorkami a autormi obľúbených románov, čítanie knižných ukážok a autogramiáda.

Pobočky Miestnej knižnice Petržalka budú počas celých letných prázdnin otvorené. Výnimkou bude len malá detská pobočka Dudova 2, ktorá je v lete prispôsobená prevádzke školy, s ktorou zdieľa jeden hlavný vchod. Tá bude otvorená od 1.7. – 10.7. 2015 a od 17.8. -31.8. 2015.

web od 2day