Obyvatelia zo Znievskej zabojovali

Verejné detské ihrisko a oprava povrchu a múrov zadného schodiska. To všetko si odhlasovali obyvatelia Znievskej ulice v internetovom hlasovaní o použití peňazí z participatívneho rozpočtu. V hlasovaní uspel aj vnútroblok na Romanovej a oplotený výbeh pre psov Holíčska – Brančská. Viac ako 1679 hlasov rozhodlo o takmer 50 tisíc eur z rozpočtu samosprávy.

Detské ihrisko na Znievskej bolo ponechané v útlme. Nachádzajú sa na ňom prvky, ktoré nespĺňajú štandardné požiadavky na verejné detské ihrisko. Ihrisko v súčasnosti využívajú obyvatelia blízkeho okolia na vlastnú zodpovednosť. Za kompletnú obnovu v hodnote 30 tisíc eur zahlasovalo 407 obyvateľov. Na Znievskej 15 samospráva opraví povrch a múry zadného schodiska, ktoré vedie na terasu pri bytových domoch Znievska 13-19, a to v celkovej hodnote 3.500 eur. Rozhodlo tak 226 obyvateľov.

Revitalizácia vnútrobloku Romanova 2 – 12 sa zameria na zlepšenie rekreačnej, oddychovej aj estetickej funkcie tejto lokality. Pribudne živý plot z rôznych kvitnúcich kríkov, ktorý opticky uzavrie vnútroblok a prekryje kontajnerové stojisko v pohľade od domov. Takto vznikne komorný priestor slúžiaci obyvateľom. Zároveň sa výrazne zlepší estetická a rekreačná funkcia tejto lokality. Na okraj trávnikovej plochy budú umiestnené 2 parkové lavičky a vysadený menší okrasný strom. Predpokladaná cena rekonštrukcie je 2.150 eur a vybralo si ju 130 obyvateľov.

Nový oplotený výbeh pre psov vybuduje Petržalka vo vnútrobloku medzi bytovým domom Holíčska 12-16 a základnou školou na Holíčskej ulici. Rozmery výbehu budú približne 20 m krát 30 m a bude slúžiť najmä obyvateľom okolitých domov. Výbeh bude oplotený nízkym plotom (maximálna výška 1,20 m) s dvoma vstupným bránkami. V rámci výbehu budú umiestnené lavičky, 2 ks odpadkových košov na psie exkrementy, informačná tabuľa a menšia spevnená plocha prípadne chodník. Iba 166 hlasov stačilo na odsúhlasenie tejto 14 tisícovej investície.

Vlani sa do verejného hlasovania zapojilo viac ako tisícšesťsto obyvateľov Petržalky. Vybrali si napríklad rekonštrukciu športoviska a detského ihriska na Hrobákovej, schodiska na Námestí hraničiarov a úpravu vnútrobloku na Budatínskej. V tomto roku pribudlo hlasovanie o oplotenom výbehu pre psov.

web od 2day