Čo sa deje v knižnici?

NOVÉ KNIHY V KNIŽNICI

Knihy pre deti a mládež:
Poník Pejko 2: dobrodružstvá za plotom – ďalšie dobrodružstvá poníka Pejka, ktorý vždy príde na to, ako problémy vyriešiť.
Sparkes, Ali: Kobylky na úteku – pokračovanie príbehov Jura a Dana na, ktorých číha nebezpečenstvo vo vreckách s obedom. Stačí jediný hlt špeciálneho prípravku ŠPUMP a dvojčatám narastú zelené tykadlá, dlhé nohy a uši sa im premiestnia do predných končatín – úplne tak ako u kobyliek.
Nöstlinger, Christine: Keď si môj otec chcel vziať mamu Anny Lososovej – veselý príbeh o Jakubovi, ktorý je otrasený, keď sa dozvie, že jeho otec má priateľku. Tá je dokonca mamou jeho novej spolužiačky Anny, s ktorou si vôbec nerozumie.
Brat, Roman: Zlo nemá na kúzlo – príbeh pre dievčatá o trinásťročnej Maťi, ktorá prežíva svoju prvú školskú lásku, čelí zložitým situáciám v triede, snaží sa vyrovnať ostatným a byť in, hoci jej rodina má hlboko do vrecka.
Brezina, Thomas: Štyria kamaráti v akcii 1: Záhada snežnej príšery – tajomná snežná príšera naháňa strach lyžiarom v Kitzbüheli. Len čo štyria kamaráti narazia na horúcu stopu, jedného z nich unesú.
Webb, Holly: Emily Pierková a začarované dvere – čarodejnícky príbeh o Emily, ktorá má občas pocit, že steny sa hýbu. Nedokáže si pomôcť a premáha ju pocit, že niečo je trochu čudné, a nielen v dome. Všetci v rodine sa správajú veľmi zvláštne. Vedia niečo, čo ona nie?
Gierová, Kerstin: Druhá strieborná kniha snov – pokračovanie fantasy románu pre dievčatá s Liv, v ktorom Top Secret pozná jej najtajnejšie tajomstvá a musí sa vyrovnávať s mnohými problémami.
Blacková, Holly; Clarková, Cassandra: Železná skúška – fantazijný príbeh o dvanásťročnom Callumovi, ktorého si majster Rufus vyberie za učňa a tak chlapec prichádza do školy v podzemných jaskyniach, na miesto s magickou, ale aj zlovestnou históriou a neistou budúcnosťou.
Sundance, Kyra: 101 psích trikov – zábavné hry a aktivity pre malých cvičiteľov psov

Projekt vvv (2)

Beletria pre dospelých:
Rimová, Andrea: Lavína – napínavý román o tom, že aj silné ženy majú slabé chvíľky. Veronika sa ocitne v slepej uličke. Do jej života nečakane vtrhne lavína pravdy a pochová všetky jej sny.
Karika, Jozef: Tma – triler plný hrôzy, v ktorom televízny scenárista odchádza na osamelú horskú chatu v Malej Fatre. Zrazu sa však prihodí čosi nečakané a pobyt sa zmení na desivú nočnú moru. Chata sa stáva väzením, hoci dvere nie sú zamknuté. Začína sa zúfalý boj o prežitie.
Mankell, Henning: Piata žena – detektívny román s komisárom Wallanderom. Muž napichnutý na hroty kolov, ďalší v lese uškrtený s vyvrhnutými črevami. Prečo boli zavraždení títo starší muži? Kto je ďalší na rade?
Filan, Boris: Po vtákoch – skúma svet okolo seba, rozpráva prekvapujúce príbehy, zbiera neuveriteľné ľudské osudy.
Boroš, Pavol: Osem mesiacov pred tým – voľné pokračovanie románu Tri brehy Dunaja.
Sveen, Gard: Posledný pútnik – pomocnica v domácnosti vo vile na Holmenkollene zistí, že psa i jeho pána ktosi beštiálne zavraždil. To, čo nájdu policajti na mieste činu, prepojí vraždu s jeho vojnovou minulosťou.
Moyes, Jojo: Strieborný záliv – ľúbostný román, v ktorom Lize McCullenovej nepoškvrnené pláže a súdržní obyvatelia austrálskeho prímorského mestečka ponúkajú slobodu a bezpečie. Ale potom sa v spustnutom hoteli ubytuje Mike Dormer. Uhladený Angličan v drahom obleku tu plánuje vybudovať prvotriedne turistické letovisko, čím by ohrozil všetko, čo Liza tak veľmi chráni.
Šranková, Eva Ava: Život v hirechu – historický príbeh odohrávajúci sa krátko po Druhom lateránskom koncile, ktorý nielenže ukončil pápežskú schizmu, ale bol na ňom uzákonený aj povinný celibát kňazov a ich manželstvá boli zrušené. Odhaľuje príbehy troch hlavných predstaviteliek – Adelasy, Arianny a Alessandry.

11392914_930083390381288_1742668132456627136_n

Odborné a populárno-náučné:
Smoothies podle nemoci – stovky receptov na konkrétne zdravotné problémy.
Levitt, Steven D., Dubner, Stephen J.: SuperFreakonomics – venuje sa otázkam s oveľa širším dosahom a ukazujú, že aj tie najväčšie svetové problémy sa dajú eliminovať bez obrovských investícii, najmä ak sa uplatní tvorivé myslenie a inovácie.
Kovanda, Lukáš: Prečo je vzduch zadarmo a panenstvo drahé – autor vtipným a prístupným spôsobom skĺbil ekonómiou s psychológiou, sociológiou či antropológiou.
Cave, Stephen: Nesmrteľnosť: ako túžba po večnom živote poháňa civilizáciu – skúma, ako sa na nesmrteľnosť pozerali rôzne civilizácie, pričom rozlišuje štyri základné typy príbehov, ktoré sa v rôznych obmenách tiahnu celými ľudskými dejinami.
Loren, Sophia: Včera, dnes a zítra – autobiografia jednej z najväčších herečiek našej doby.
Horálek, Petr: Tajemná zatmění – dozviete sa, ako bolo ľudstvo od nepamäti fascinované týmito javmi, zoznámite sa s históriu pozorovania aj vedeckou súčasnosťou. Spoznáte zákony, podľa ktorých sa úkazy zatmenia riadia a čo z nich robí nezabudnuteľné zážitky.
Clark, Christopher: Náměsíčníci: jak Evropa v roce 1914 dospěla k válce – poodhaľuje, že muži, ktorí vládli Európe a pýšili sa svojou modernosťou a rozumnosťou, správali sa ako námesačníci, potácali sa od jednej krízy k druhej a nakoniec sami seba presvedčili, že jediným východiskom je vojna.
Malaschitz, Walter: Dunajské brehy – tramping, pocit voľného táborenia, kamarátstva a romantiky. Spomienky na starý Dunaj a jeho ramená obklopené lužnými lesmi a na Malé Karpaty.
Hupko, Daniel: Koniec starých časov: poslední Pálfiovci na hrade Červený Kameň 1848-1948 – publikácia pre všetkých milovníkov histórie, a tým, ktorí sa radi dozvedia niečo nové o nedávnej minulosti Červeného Kameňa a Pálfiovcoch.

web od 2day