Od septembra viac zábavy, humoru

Kráľovičová, Studenková, Tlučková, Svarinská, Koleník, Deák, Polnišová, Mičkovicová, Horváth, Stanke, Kostelný. Aj tieto mená sa predstavia v atraktívnych divadelných hrách, ktoré už od septembra ponúknu Kultúrne zariadenia Petržalky. Lístky na divadelné komédie s vynikajúcim hereckým obsadením si môžu priaznivci zakúpiť už teraz v pokladniach alebo na stránke www.ticketportal.sk.

Elegantná dobová komédia Len si pospi miláčik z prelomu 19. a 20. storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul „Finta na bokovky“. Jej slávny autor Georges Feydeau je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik „zašmodrchávania“ zápletky. Ústrednou postavou diania je tentoraz neverný pán Ribadier, ktorý má vlastnú fintu ako obalamutiť manželku, keď sa vydáva na zálety. Neudrží však jazyk za zubami a pochváli sa priateľovi, netušiac, že je neúspešným pytačom jeho vlastnej ženy. Udalosti tak naberajú rýchly spád. Navyše sa na scéne objaví obchodník s vínom – ináč klamaný manžel milenky pána Riabadiera. Ako v každej tradičnej francúzskej fraške do deja zasahuje služobníctvo a mašinéria plná omylov, klamstiev aj bezbrehej fantázie sa tak rozbieha na plné obrátky… Silné herecké obsadenie dáva predstaveniu punc prvoradej kvality a záruku osobitého umeleckého zážitku. Ponúka jedinečnú príležitosť vidieť Dianu Mórovú, Jána Koleníka, Tomáša Maštalíra, Jozefa Vajdu, Zuzanu Šebovú, či Mariána Labudu ml. A na dôvažok v réžii mimoriadne žiadaného umeleckého šéfa kultového Dejvického divadla v Prahe Michala Vajdičku.

Najhranejší francúzsky autor na svete, ktorý má na konte tisícky repríz po celom svete, Marc Camoletti rozosmeje aj Petržalčanov. DK Zrkadlový háj uvedie v októbri iskrivú frašku Kto zhasol svetlo. Brilantná komédia o tom, čo všetko sa môže stať, ak si domov privediete milenca vo chvíli, keď sa tam objaví milenka s vaším manželom. A čo s tým všetkým urobí skrytý poklad rodiny, pomocnica v domácnosti Anna? Koho vytočia jej nápady, sedliacky rozum a svojský humor? Podarí sa jej zachrániť pokoj rodinného kozubu? Britké dialógy, nečakané zámeny a gejzír gagov v podaní obľúbených slovenských hercov Márie Kráľovičovej v alternácii Zdena Studenková, Zuzany Tlučkovej, Kristíny Svarinskej, Jána Koleníka a Braňa Deáka.

Na nedávny megaúspech tejto inscenácie nadväzuje nemenej vtipná a bláznivá komédia o peripetiách rozpadu manželstva Štyria na kanape. On advokát, ona lekárka – zdanlivo poľahky sa mienia vzdať svojho celoživotného partnera. Nie však svojej polovice domu. A čo ešte keď sa v obývačke objavia aj milenci oboch. Francúzi to majú za takýchto okolností ľahšie než Slováci: aj tentoraz im situáciu pomáha rozuzliť majordómus a sluha v jednej osobe – charizmatický, jasnozrivý a prostoreký Viktor. Už dávno ste sa toľko nenasmiali, ako zaručene na tejto fraške, kde plieskajú facky aj dvere, padajú obvinenia aj zábrany a víťazí všeobjímajúci humor. Nenechajte si 21. Septembra ujsť skvelé výkony Vašich obľúbených hercov Petry Polnišovej, Henriety Mičkovicovej, Emila Horvátha, Richarda Stankeho a Ľuboša Kostelného.

Kultúrne zariadenia Petržalky

web od 2day