Petržalka opravuje výtlky na cestách a chodníkoch

Rok dopravy. Aj takto Petržalka pri schvaľovaní rozpočtu na tento rok vyjadrovala jednu z hlavných priorít. Dnes môžeme konštatovať, že na 16 úsekoch v rôznych častiach Petržalky sú opravené cesty a chodníky.

Chodci aj vodiči si určite pamätajú na stav Petržalských ciest a chodníkov po zime. Dnes vďaka opravám môžeme konštatovať, že sú to už len spomienky,“ hovorí prednosta miestneho úradu Miroslav Štefánik podľa ktorého mestská časť na základe vlastných zistení a cez podnety od obyvateľov zoradila najproblematickejšie úseky, na ktorých sa pred letom začali opravy a rekonštrukcie.
Doposiaľ máme za sebou opravy na 16 úsekoch, presnejšie na 8 úsekoch boli zrealizované opravy výtlkov na cestách a na ďalších išlo o opravy vnútroblokových komunikácií a chodníkov. Situácia sa zlepšuje, ale ak by k svojim cestám mali takýto vzťah aj napríklad Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto, určite by to ešte viac pomohlo Petržalčanom,“ zdôrazňuje prednosta.
Mestská časť Bratislava–Petržalka v tomto roku v rozpočte vyčlenila na dopravu približne 920 tisíc eur. Tieto peniaze nesúvisia len s obnovou a opravou ciest a chodníkov či parkovacích miest, ale aj so zavedením časti aktivít v súvislosti so zavedením parkovacej politiky. Napríklad s výdavkami na zjednosmernenie vytipovaných ulíc, v dôsledku čoho sa podarí vytvoriť nové parkovacie miesta.

web od 2day