Festival priateľstva a dobrovoľníckej pomoci

Cieľom festivalu Milujem svoje mesto, do ktorého sa minulý rok zapojilo viac ako 700 dobrovoľníkov, je urobiť niečo pre svoje okolie a mesto. Len tak. Z lásky. O láske sa veľa hovorí, skúsme ju však počas víkendu 11.-12. septembra 2015 aj prakticky prejaviť. Pomôžme tým, ktorí to potrebujú, urobme niekomu radosť či aspoň vyvolajme úsmev na jeho tvári.

V spolupráci s mestskými časťami natierali dobrovoľníci lavičky, zábradlia, revitalizovali a čistili parky, námestia, či areály. Pomoc poskytli Detskému domovu Studienka, distribuovali stravu a ošatenie ľuďom bez domova, navštívili núdznych a opustených ľudí. Zapojili sa jednotlivci, kresťanské komunity, občianske združenia aj firmy. Myšlienka dokonca oslovila zahraničných dobrovoľníkov. Festival sprevádzal kultúrny a športový program a podporili ho aj hudobníci Slovenskej filharmónie, Komorného orchestra ZOE i zboroví speváci, ktorí pod vedením Ewalda Danela odohrali Koncert pre Bratislavu v Katedrále sv. Martina.

K festivalu sa pridáva aj naša mestská časť. Radi by sme spoločne s vami pomohli Stredisku sociálnych služieb na Vavilovovej ul. skrášliť jeho záhradu, vyčistili zelené plochy pred sobášnou sieňou, vnútrobloku na Budatínskej 45-51 a časť lesíka pri Veľkom Draždiaku.
Príďte aj vy a spoločne škrášlime tieto miesta! Každý záujemca – dobrovoľník musí byť vopred zaregistrovaný na web stránke Milujem svoje mesto.

milujem svoje mesto

web od 2day