Športujúce mesto – pridajte sa aj vy!

13. septembra 2015 sa uskutoční v Sade Janka Kráľa jedinečné športové podujatie, na ktorom si každý priaznivec športu nájde to svoje! Staňte sa aj vy súčasťou prvého ročníka Európskeho týždňa športu (7. – 13. september) a príďte si vyskúšať viac ako 30 športových aktivít a tréningov.

Podľa posledných prieskumov Eurobarometra sa až dve tretiny Slovákov športu venuje málo alebo vôbec. V ostatných štátoch EÚ boli výsledky takmer identické, a aj preto Európska komisia vyhlásila Európsky týždeň športu. Cieľom tohto týždňa plného športu a fyzických aktivít je propagovať pohyb, šport a zdravý životný štýl. Všetky aktivity a eventy sú zamerané na širokú verejnosť – deti, dospelých, seniorov, mužov, ženy, jednotlivcov aj skupiny.

Európsky týždeň športu bude prebiehať v celej Európe a Slovensko nebude výnimkou. V Bratislave vyvrcholí podujatím Bratislava, športujúce mesto. Počas jedného dňa na území obľúbeného Sadu Janka Kráľa poskytne návštevníkom možnosť aktívne si vyskúšať viac ako 30 športových aktivít a tréningov. Už od 10:00 bude možné si vyskúšať tradičné aj netradičné športy, individuálne či kolektívne – jednoducho každý si určite nájde to svoje!

Program tvorí aktívna prezentácia športov a ukážkové tréningy na hlavnej ploche. Športové kluby a zväzy si pripravia rôzne aktivity, trenažéry, simulácie hry – zašportujte si sami, s priateľmi, ale aj proti profesionálnym športovcom! Ukážkové tréningy budú prebiehať pod vedením takých mien ako Tomi Kid Kovács, Nikol Weiterová, Nikki Papavasiliou (tréner ŠK Slovan) a mnohých ďalších odborníkov. Príležitosť zažiť s nimi skutočný tréning prispôsobený širokej verejnosti sa neobjavuje každý deň. Súčasťou podujatia bude aj atraktívny sprievodný kultúrny program na hlavnom pódiu, autogramiáda viacerých športových osobností a slovenských olympionikov ako Martina Kohlová (rýchlostná kanoistika) alebo Richard Nagy (plávanie). Nebudú chýbať ani stánky so zdravou výživou a pitný režim pre všetkých. V rámci súťaží na podujatí budete mať možnosť získať skvelé ceny od našich partnerov a zúčastnených športových klubov.
Počas Európskeho týždňa športu prebehne aj veľká sprievodná školská súťaž pre základné a stredné školy z Bratislavského kraja. Cieľom tejto medziškolskej súťaže, realizovanej v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom, je vytvoriť športovú činnosť za aktívnej účasti čo najväčšieho počtu žiakov, pedagógov, rodičov či kamarátov. Najúspešnejšie školy budú odmenené veľmi štedrými balíkmi športového vybavenia.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, primátora hlavného mesta SR Bratislav, Bratislavského samosprávneho kraja a starostu MČ Bratislava-Petržalka.
Neváhajte a príďte si zašportovať!

Viac informácií nájdete na webstránke podujatia.

Facebook banner 1080x609px

web od 2day