Keď sa sily spoja, dielo sa podarí

Petržalka má svoje prvé dopravné ihrisko v materskej škole, na ktorého vzniku sa finančne podieľalo okrem Nadácie Volkswagen a petržalskej samosprávy aj Rodičovské združenie pri materskej škole Bohrova.

Na území Petržalky už dlhšiu dobu rezonovala potreba vybudovať dopravné ihrisko pre našich najmenších a vychovať z nich svedomitých účastníkov cestnej premávky. Pre deti je zážitkové učenie veľmi pútavou a obľúbenou formou vyučovania. Deti sa naučia základné pravidlá cestnej premávky a celkový bezpečný pohyb v cestnej premávke či už ako vodiči alebo chodci. Zväčša je to ich prvý kontakt s reálnymi pravidlami súčasne z dvoch pozícií chodca aj vodiča zároveň.

Dopravné ihrisko okrem detí z materskej školy Bohrova môžu využívať aj deti z ostatných materských škôl ako aj deti z prvého stupňa základných škôl na Nobelovom námestí a Gercenovej. „Na výstavbu ihriska sa nám podarilo získať tritisíc eur za projekt S kolobežkou do škôlky v rámci grantového programu Nadácie Volkswagen Bezpečne na cestách“, povedala riaditeľka školy Erika Puškárová a dodala, že ďalších päťtisíc dala mestská časť a tisíc eur použili z peňazí Rodičovského združenia pri MŠ Bohrova.

Na samotnej realizácii projektu sa aktívne podieľali zamestnanci aj rodičia detí, ktoré materskú školu navštevujú. Všetkým, ktorí spojili svoje sily a odhodlanie patrí od nás veľké ďakujem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSCF7314 DSCF7320 IMG_0246

web od 2day