Kontrolný deň na Prvej petržalskej plavárni

Včera v dopoludňajších hodinách sa uskutočnil kontrolný deň na takmer dokončenej stavbe petržalskej plavárne za účasti zástupcov starostu Mgr. Jána Bučana a Mgr. Ing. Michala Radosu, prednostu úradu Ing. Miroslava Štefánika a riaditeľa odboru komunikácie a propagácie Bratislavského samosprávneho kraja Mgr. Petra Húsku.

Prednosta petržalského úradu previedol zúčastnených ako aj zástupcov médií celou stavbou od vstupných priestorov, priestorov bazénovej a wellnesovej časti, cez saunový svet, kuchyňu a reštauráciu až po technické zázemie v suteréne budovy. „V súčasnosti stavebník – spoločnosť Metrostav Slovakia a. s. – dokončuje posledné detaily na stavbe a pevne verím, že do polovice decembra mestská časť stavbu oficiálne prevezme a následne začne kolaudačné konanie. To trvá štandardne u takýchto objektov približne šesť týždňov. Ak účastníci konania, ktorými sú aj obyvatelia priľahlého domu, budú súhlasiť, mohla by byť plaváreň otvorená pre verejnosť už koncom januára,“ priblížil postup ďalších krokov prednosta.

Plaváreň pozostáva nielen z jedného plaveckého 25 metrového bazéna, ale aj zo zážitkového bazéna s tryskami a detského bazéna, je tu aj whirlpool, tobogan a saunový svet s odpočinkovou miestnosťou. Parkovanie je možné na štyroch parkoviskách s celkovou kapacitou 53 parkovacích miest, i keď plaváreň bola cielene umiestnená v srdci Petržalky, aby bola peši dostupná do 15 minút pre 9500 bytov.

IMG_2322 IMG_2334 IMG_2340

IMG_2342 IMG_2326 IMG_2354

IMG_2360 IMG_2361 IMG_2363

web od 2day