SAV a Petržalka podpísali memorandum o spolupráci

Predseda SAV prof. Pavol Šajgalík a starosta Petržalky Ing. Vladimír Bajan dnes podpísali Memorandum o spolupráci na 3. ročník spoločného úspešného projektu Petržalská super škola.

Pilotnú verziu jedinečného projektu pripravili pred 4 rokmi oddelenie školstva, kultúry a športu pod vedením Mgr. Veroniky Redechovej spolu s pedagógmi 11 základných škôl a Mgr. Petrom Vršanským, PhD. z Ústavu vied o Zemi SAV.

Hlavným cieľom projektu je sprostredkovať najnovšie vedecké informácie a poznatky slovenskými vedeckými kapacitami žiakom druhého stupňa základných škôl bez rozdielu. Po štyroch rokoch už prináša projekt prvé výsledky. Kým v prvom ročníku sa s projektami zapojilo 17 trojčlenných tímov, v druhom ročníku to bolo už 42.

Som rád, že Slovenská akadémia vied ako odborný garant projektu Petržalskej super školy bude pokračovať v spolupráci aj na treťom ročníku,“ povedal pred podpisom starosta Vladimír Bajan a dodal, že o tento projekt prejavili záujem aj starostovia, resp. primátori krajských miest. Predchádzajúce dva ročníky sa stretli medzi žiakmi základných mestskej časti Petržalka s veľmi pozitívnou reakciou a pre SAV je to skvelý priestor na popularizovanie vedy medzi dospievajúcou generáciou. „Uvedomujeme si, že smerovanie mladých ľudí na vedecké odbory začína už v mladom veku a projekty podobného typu sú pre nás preto veľmi dôležité,“ povedal pri podpise memoranda prof. Pavol Šajgalík.

IMG_2160 IMG_1503 - kópia IMG_1424 - kópia

(spn)

web od 2day