Zberný dvor bude medzi sviatkami zatvorený

Petržalský zberný dvor bude v termíne od 28. decembra 2015 do 3. januára 2016 z technických príčin zatvorený. Od tohto termínu bude platiť obvyklá prevádzková doba v pracovných dňoch a v sobotu od ôsmej do šiestej. V nedeľu a počas sviatkov bude zberný dvor mimo prevádzky.

Petržalský zberný dvor slúži na bezplatné uloženie odpadu z domácností obyvateľov, ktorí majú trvalý pobyt v mestskej časti. Stačí sa preukázať občianskym preukazom alebo listom vlastníctva k nehnuteľnosti nachádzajúcej sa na území Petržalky. Petržalčan môže bezplatne zlikvidovať až 200 kilogramov odpadu ročne na domácnosť. Odpad, ktorý je nad tento limit, sa nedá uložiť na zbernom dvore ani za poplatok. Obsluha zberného dvora je povinná pred vstupom odpad skontrolovať a po zaznamenaní a zapísaní nasmeruje obyvateľa na miesto vykládky. Zberný dvor nie je smetisko ani skládka a každý druh odpadu má svoje presne určené miesto. Aj preto sem nie je možné priviezť zmiešaný odpad, ale len taký, ktorý sa dá jednoznačne vyseparovať. Do areálu je povolený vjazd len vozidlám s celkovou hmotnosťou do 3,5t a v celom areáli je prísne zakázané fajčiť, manipulovať s otvoreným ohňom a voľne sa pohybovať nepovolaným osobám.

Zberný dvor je určený na bezplatné uloženie odpadu z domácností pre občanov s trvalým pobytom v Petržalke, resp. pre osoby, ktoré preukážu vzťah k nehnuteľnostiam na jej území (byt, dom, záhrada, garáž a pod.). Obyvatelia sem môžu doviezť drobný stavebný odpad a materiály po drobných úpravách v byte (tehly, betón, obkladačky, dlažbu), rozobratý drevený nábytok bez sklenej výplne, skrine, postele, sedacie súpravy, okenné rámy bez sklenej výplne, dosky v maximálnych rozmeroch : dĺžka 2 m, šírka 0,5 m, kovový odpad, elektrické spotrebiče (musia byť kompletné) a biologicky rozložiteľný odpad v množstve 1m3 /rok na jednu domácnosť (po preukázaní vzťahu k záhrade či rodinnému domu v Petržalke). Obsahom odpadu nemôže byť nerozobratý nábytok, uUhynuté zvieratá, komunálny odpad, nebezpečný odpad, chemické látky, farby, riedidlá a ich obaly, plasty, pneumatiky.

Odpad, ktorý nemôže prevziať petržalský zberný dvor môžete odviezť na zberný dvor spoločnosti OLO na Starej Ivanskej ceste 2.

web od 2day