Ďakujeme Bratislavčania!

Dňa 7. januára 2015 zorganizovala spoločnosť UBER v troch hlavných mestách Praha, Bratislava a Budapešť zbierku potravín medzi svojimi zákazníkmi. V Bratislave s nimi spolupracovala Potravinová banka Slovenska spolu s mestskou časťou Bratislava-Petržalka. Počas jedného popoludnia vyzbierali viac ako pol tony potravín.

Spoločnosť UBER vyčlenila na tento účel tri autá, ktoré boli darcom k dispozícii v čase od jednej do ôsmej hodiny večer. V tomto čase mohol ktokoľvek zavolať cez spoločnosť UBER a objednať auto na odvoz darovaných potravín. Tieto potom vodiči zvážali do skladu, ktorý poskytla Petržalka spolu so štyrmi dobrovoľníkmi, ktorí spolu so šoférmi tovar preberali a ukladali v priestoroch sociálnej výdajne. Každá posádka auta, ktorá sa skladala zo šoféra a dobrovoľníka, sa otočila niekoľkokrát, aby prevzala darované potraviny z rôznych častí Bratislavy. Našli sa aj takí darcovia, ktorí išli s osádkou auta priamo do obchodu, kde štedro potraviny nakúpili a darovali. Spolu Bratislavčania darovali sociálne slabším spoluobčanom presne 1422 kusov potravín ale aj hygienických potrieb, dokonca aj jednu rýchlovarnú kanvicu.

Po dohode organizátorov tejto charitatívnej spolupráce odovzdajú všetky vyzbierané potraviny a hygienické potreby pracovníci sociálneho oddelenia rodinám, seniorom aj jednotlivcom z Petržalky, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii. „Všetkým obyvateľom Bratislavy, ktorí sa do akcie zapojili, veľmi pekne ďakujem,“ povedal starosta Vladimír Bajan a dodal, že si vysoko cení príklady dobrej spolupráce a ďakuje organizátorom za uvedenie takéhoto príkladu do praxe.

IMG_20160107_185602 IMG_20160107_203037 IMG_20160107_204413

web od 2day