Stretli ste výnimočného učiteľa? Navrhnite ho na ocenenie.

Mestská časť Bratislava-Petržalka každoročne organizuje slávnostné stretnutie pedagogických zamestnancov pri príležitosti osláv Dňa učiteľov. Na podujatí oceňuje najúspešnejších zamestnancov základných a materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Oceňovaním aktívnych pedagógov aj tých, ktorí už sú na zaslúženom odpočinku, si Petržalka každý rok uctí ich prácu a prínos pri výchove a vzdelávaní novej generácie. Učitelia a vychovávatelia, ktorí sa nezmazateľne zapísali do sŕdc a myslí svojich detí a žiakov, ich zákonných zástupcov ale aj svojich kolegov, si zaslúžia naše uznanie a obdiv. Ocenenie „UČITEĽ NA KTORÉHO SA NEZABÚDA“ môžu získať súčasní aj bývalí pedagógovia, ktorí sa svojim pedagogickým majstrovstvom, láskavým a citlivým prístupom stali pre svoje deti a žiakov ich druhými rodičmi a dokázali im pomôcť častokrát aj v zložitých a ťažkých životných situáciách. „Za každou nomináciou je krásny príbeh o tom, čo zmôže jeden jediný človek, ako dokáže zvrátiť osud a pozitívne ovplyvniť budúcnosť niekoho iného. Petržalčania majú to šťastie, že o nezabudnuteľných učiteľov tu naozaj nie je núdza, preto každoročne prichádza množstvo návrhov,“ dodal starosta Vladimír Bajan.

Minulý rok si toto prestížne ocenenie prevzali tri učiteľky, ktoré si svojou láskavosťou, prístupom a trpezlivosťou získali srdcia svojich žiakov. V nominácii na ocenenie jednej z nich bývalá žiačka a neskôr kolegyňa uviedla: „Dnes je už na zaslúženom odpočinku, ale stále sa zaujíma o svojich žiakov a snaží sa im aj teraz po mnohých rokoch pomáhať. Som rada, že som mala možnosť spoznať pani učiteľku, dobrého človeka s veľkým srdcom, do ktorého sme sa všetci zmestili. Nikdy na ňu nezabudnem.“ Návrhy na ocenenie môžu predkladať žiaci, absolventi škôl, zákonní zástupcovia, bývalí a súčasní kolegovia do 16. februára 2016 elektronicky na adresu juraj.monsberger@petrzalka.sk alebo poštou na adresu Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka, Oddelenie školstva a športu, Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava. Pri návrhu je potrebné uviesť meno a priezvisko predkladateľa vrátane základných kontaktov (telefonický kontakt, e-mail, adresa), meno a priezvisko navrhovaného pedagóga (telefonický kontakt, e-mail, adresa), škola v ktorej pracoval alebo pracuje. Návrh musí obsahovať aj zdôvodnenie nominácie na ocenenie.

web od 2day