Týždeň čistoty v Petržalke bude v marci

Minuloročný pilotný projekte, ktorý mestská časť predstavila pod názvom „Týždeň čistoty v Petržalke“, bol podľa vyhodnotenia oddelenia životného prostredia úspešný. „Zaznamenali sme záujemcov zo 16 bytových domov a odviezli sme 55 vriec odpadu, ktorí obyvatelia svojpomocne vyzbierali„, dodáva jeho vedúca Zuzana Juhásová. Aj to bol dôvod pre opätovné spustenie projektu v tomto roku.

Týždeň čistoty v Petržalke sa tento rok uskutoční od 14. marca do 18. marca 2016.

Petržalka už po druhý raz ponúka obyvateľom spoluprácu pri riešení čistoty v okolí ich bytových domov. V termíne od 7. marca do 11. marca si môžu obyvatelia na telefónnych číslach 02/68 288 851, 68 288 852, 68 288 796, alebo e-mailom lenka.spodova@petrzalka.sk, lubica.borsova@petrzalka.sk, tatiana.stanova@petrzalka.sk dohodnúť stretnutie na oddelení životného prostredia. Od zamestnancov dostanú zdarma rukavice a vrecia na odpad. Zároveň sa dohodnú kedy sa brigáda uskutoční, aby následne pracovníci Miestneho podniku verejnoprospečných služieb odpad odviezli z vopred dohodnutého miesta.

Obyvatelia Petržalky si už teraz môžu pripraviť nadrozmerný odpad ako nábytok, koberce či matrace, ktorých sa budú môcť opäť zbaviť v rámci tradičného jarného upratovania. Mestská časť aj tento rok pristaví bezplatne veľkokapacitné kontajnery na vopred určených miestach. Presný harmonogram jarného upratovania zverejníme už čoskoro na internete aj v Petržalských novinách.

IMG_6981 Krasnohorska vrecia (1) IMG_7466

web od 2day