Navrhnite osobnosť Petržalky 2016

Oceňovanie osobností Petržalky patrí medzi tradičné podujatia päťtýždňového petržalského festivalu Dni Petržalky, ktorý sa bude aj tento rok konať v mesiacoch máj až jún. Súčasťou festivalu sú rôzne celospoločenské, kultúrne, charitatívne i športové podujatia určené pre všetky vekové kategórie obyvateľov Petržalky a jej návštevníkov. Ocenenie tých, ktorí prispeli k rozvoju mestskej časti a natrvalo sa zapísali do jej histórie pripravuje petržalská samospráva v rámci Dní Petržalky od roku 1998. Toto prestížne ocenenie si z rúk starostu prevzalo už 106 osobností. Minulý rok do Petržalskej siene slávy vstúpili tri ďalšie osobnosti – JUDr. Jarmila Doleželová za prácu pro bono obyvateľom Petržalky, Vojtech Belovics za celoživotnú prácu požiarnika pri záchrane ľudských životov a majetku a Alžbeta Korbelová a aktívnu prácu pre seniorov.

Aj tento rok môžu neziskové združenia, organizácie, verejné či vzdelávacie inštitúcie, občianske spolky, ale aj samotní Petržalčania predkladať svoje návrhy do 30. apríla 2016.

Návrh musí obsahovať meno a priezvisko predkladateľa a jeho kontaktné údaje (telefonický, mailový), navrhovanú osobnosť, jej adresu, telefonický a mailový kontakt a krátku charakteristiku. Charakteristika by mala v krátkosti opísať ako prispel navrhovaný k rozvoju každodenného života v Petržalke alebo čím výnimočným sa pričinil o rozvoj mestskej časti.
Návrhy v písomnej forme zasielajte na adresu:
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
Oddelenie kultúry
Kutlíkova 17
852 12 Bratislava
Doručiť ich tiež môžete osobne do podateľne úradu alebo poslať elektronicky na: daniela.emeljanovova@petrzalka.sk.

Slávnostné oceňovanie Osobností Petržalky 2016 sa uskutoční 23. mája 2016 v CC Centre na Jiráskovej 3.

web od 2day