Petržalka je stále v pohybe

Už 7. ročníkom pokračoval úspešný projekt mestskej časti Bratislava-Petržalka pod názvom Petržalka v pohybe. V piatok 1. apríla 2016 si zmerali sily žiaci I. stupňa z 11 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka z Petržalky a jedna z Rusoviec. Na stretnutí zúčastnilo 144 prvákov a druhákov. V priestoroch športovej haly na Prokofievovej ulici súťažili vo výbornej športovej atmosfére v pohybových súťažiach a hrách viac ako dve hodiny.

Deťom sa Veľkonočné stretnutie mimoriadne páčilo o čom svedčilo aj ich nefalšované nadšenie pre pohyb, šport a hry. Povzbudzovali ich učitelia, ktorí počas celého školského roka pripravovali svojich žiakov v krúžkoch pohybovej prípravy. Prváci a druháci predviedli svoju pohybovú zdatnosť, súťažili zo všetkých síl, s veľkým nadšením a oduševnením. Do organizácie podujatia sa už štvrtý rok zapojilo aj občianske združenie Zober loptu, nie drogy, ktoré venovalo každému účastníkovi farebné tričká a tak celá plocha športovej haly ako každý rok zakvitla rôznymi farbami. Pri organizácii podujatia už tradične spolupracovali a pomáhali členovia školského športového klubu BSC Bratislava.

Počas prestávky sa žiakom predstavila skupina žiakov so švihadlami zo ZŠ Gessayova pod vedením Mgr. Eleonóry Malíčkovej. Pred rokom propagovali túto gymnastickú disciplínu cvičenci so švihadlami z Rope Skipping Academy vedenej Mgr. Pavlínou Hadovou. Reakcia detí z našich škôl nenechala na seba dlho čakať a tento rok sa predstavili s vlastným programom. Veľkonočné stretnutie krúžkov navodilo u žiakov atmosféru jari, veselých hier a tiež umožnilo porovnať si svoje výkony s rovesníkmi. Žiaci a ich pedagógovia odchádzali s úsmevom na tvári, plnou náručou krásnych zážitkov, pestrofarebnými tričkami a aj sladkými odmenami, ktoré si určte zaslúžili za svoje vynikajúce športové výkony.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

web od 2day