Dostihovú sezónu opäť otvorila Jarná cena Petržalky

V nedeľu 10. apríla od druhej hodiny sa na „našej“ dostihovej dráhe začína nová turfová sezóna tradičnou, v poradí už 43. Jarnou cenou Petržalky, steeplechase na 3800 metrov o 2800 eur pod záštitou starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka Vladimíra Bajana. Najdôležitejšími rovinovými zápoleniami sú prvá „dvojková“ predskúška klasických testov pre trojročné kone na míliarskej vzdialenosti (1600 m) – Memoriál Josefa Břečku a na dva kilometre pre staršie ročníky Memoriál Harryho Petrlíka st., oba veľmi zaujímavo početne aj kvalitatívne obsadené. Početne nadštandardne je obsadená aj druhá steeplechase Cena Kultúrnych zariadení Petržalky (3600 m, o 1800 eur). Stávkarský oriešok, hoci len pri šiestich koňoch, zasa čaká na tipujúcich v Cene Petržalských novín (1600 m, o 2600 eur).

Petržalka svojim obyvateľom, ale aj návštevníkom, ponúka množstvo voľnočasových aktivít. Som veľmi rád, že s príchodom jari sa vracia ďalšia. Súťažiacim prajem zvládnutie všetkých prekážok, rovnako ako želám vám, aby ste aj vy prekonali všetky prekážky, ktoré život prináša.“, zaželal nielen Petržalčanom Vladimír Bajan. Spolu je na programe osem rovinových a prekážkových zápolení so začiatkom o 14,00 hod. plus televízny prenos z Düsseldorfu so všetkými druhmi stávok. O príjemnú atmosféru sa postará skupina AKUSTIX. Pre najmenších je už tradične pripravené obľúbené vozenie na koníkoch.

Program dostihovej sezóny 2016

Breviár sviatočného návštevníka

Cenu starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka (steeplechase na 3800 m) vyhral s prehľadom 8-ročný hnedý valach MANIFESTATION z českej stajne Dr. Charvát. Čestné ceny z rúk prvého zástupcu starostu Jána Bučana prevzal tréner Pavel Tůma a džokej Dušan Adrés.
Foto: Peter Lukáč

IMGP9189 IMGP9140 IMGP9174

IMGP9185 IMGP8696 IMGP9194

web od 2day