Plánujeme ďalší oplotený výbeh pre chovateľov psov

V septembri 2014 Petržalka otvorila brány prvého oploteného výbehu pre psov s cvičiskom na Wolkrovej ulici. Psí park odvtedy slúži širokej verejnosti nielen na stretávanie sa a voľné venčenie psíkov, ale aj na bezplatný výcvik pre riadne prihlásených psov, konajú sa tu vzdelávacie workshopy, školenia, prednášky, súťaže aj výstavy. Starosta Petržalky prisľúbil okrem psieho parku vybudovať aj oplotené výbehy v každej časti Petržalky s cieľom vytvoriť lepšie podmienky na spolunažívanie obyvateľov a chovateľov psov.

V januári 2016 dala mestská časť do užívania oplotený výbeh na Holíčskej ulici o rozlohe 1 059 m². Výbeh dopĺňa aj základný mobiliár – dve lavičky, dva koše na drobný komunálny odpad a jeden kôš na psie exkrementy. Následne začali zamestnanci pripravovať návrh na ďalší výbeh, ktorý bude situovaný na trávnatej ploche pod stromami pri Panónskej ceste v blízkosti obratiska autobusov. Na pozemok s parcelným číslom 2407 budú vybudované vstupy od komunikácie Vyšehradská. Na približne 23 ároch počíta projekt s cvičiacimi prvkami pre psíkov, s osadením lavičiek, košov na psie exkrementy aj komunálny odpad a s vybudovaním prístupového chodníka. Výbehy majú slúžiť predovšetkým obyvateľom okolitých domov. V súčasnosti je na základe vypracovanej projektovej dokumentácie vydané stavebné povolenie na jeho realizáciu.

Od marca 2012 zverejňuje samospráva na internetovej stránke zoznam riadne prihlásených psov, za ktorých ich majiteľ odviedol daň. Zoznam aktualizuje každý štvrťrok, takže obyvatelia bytových domov si môžu skontrolovať, či ich sused psíka prihlásil na úrade a odvádza zaňho daň. Za nesplnenie si prihlasovacej povinnosti môže polícia udeliť pokutu až do výšky 165 eur. Okrem toho si chovatelia aj tento rok môžu vyzdvihnúť zásobu 350 vreciek v podobe rolky zdarma na miestnom úrade počas úradných hodín.

Vybeh pre psov Vysehradska

web od 2day