XIX. ročník festivalu Dni Petržalky 2016

Starosta Petržalky Vladimír Bajan a poslanci Mestskej časti Bratislava-Petržalka, spolu s agentúrou 212 a Kultúrnymi zariadeniami Petržalky pozývajú všetkých na XIX. ročník tradičného festivalu Dni Petržalky 2016.

Až 35 dní plných zábavy, športu a kultúry si budú môcť užiť obyvatelia všetkých vekových kategórií. Aj tento rok sme pripravili celodenný zábavný Galaprogram v areáli petržalského Závodiska, na ktorom sa určite stretneme 18. júna 2016.

Tohtoročné Dni Petržalky odštartoval 2. ročník Atletického mítingu, súťaže určenej pre žiakov našich základných škôl a Rusoviec, ktorý sa uskutočnil 10. mája 2016 v areáli ZŠ Tupolevova. Na pôde školy všetkých srdečne privítal riaditeľ Miroslav Cisár a prvý symbolický spoločný beh odštartoval 1. zástupca starostu Ján Bučan. Preteky organizačne zastrešil atletický klub Run for Fun, ktorý sídli na škole a podporuje nielen nádejných atlétov, ale aj ostatné deti k športovým aktivtám. Žiaci si zasúťažili nielen v behoch a štafete na tartanovej dráhe, ale aj v skokoch do diaľky.

Záverečný Galaprogram sa uskutoční na Dostihovej dráhe, a to v sobotu 18. júna 2016. Už od desiatej je pripravený bohatý program s tvorivými aktivitami, atrakciami, divadielkami a hudobno-tanečnými vystúpeniami pre deti aj seniorov. Čaká vás aj obľúbená súťaž vo varení gulášu, ktorá bude tento rok obohatená o ukážky varenia halušiek z Majstrovstiev Slovenska a Európy v Tureckej. Opäť sa budú prezentovať so svojou činnosťou základné a stredné školy, organizácie tretieho sektora, ako aj ľudové tradície a remeslá v spolupráci s ÚĽUV-om a nebude chýbať ani tradičná burza kníh a súťaž o najkrajšieho petržalského orieška.

O štvrtej hodine začína galakoncert na hlavnom pódiu s účinkujúcimi Braňo Belák Band, Janko Kulich & Kolegium, Igor Kmeťo, Peter Nagy, Polemic a Horkýže Slíže. Celodennú zábavu a program ukončí laserová show tesne pred polnocou. Príďte si spolu užiť najväčší „petržalský deň“!

Prihlášky do súťaží nájdete na stránke Kultúrnych zariadení Petržalky

web od 2day