Žiaci z „Gešajky“ vyhrali celoslovenskú súťaž

Žiaci 3.B zo Základnej školy Gessayova 2 pod vedením pani učiteľky Radky Lacikovej vyhrali celoslovenskú súťaž Čítame s Osmijankom. Zahanbiť sa nenechali ani žiaci 4.A z tej istej školy, ktorí pod vedením Eleonóry Malíčkovej získali druhé miesto.

Čítame s Osmijankom je súťaž, ktorá sa zameriava na rozvoj čitateľskej gramotnosti žiakov na prvom stupni základných škôl a učí deti láske ku knihám a k čítaniu. Postupne na ôsmich literárnych zastávkach sa súťažiaci hrali s literárnym textom a lámali si hlavu nad vyriešením záhad, ktoré aj ilustrovali. S knihami pracovali celý rok. Naši žiaci všetky záhady úspešne vyriešili a pritom sa zoznámili s hodnotnými knihami pôvodnej slovenskej literárnej tvorby.

V 12. ročníku súťaže deti aj s pani učiteľkami v novembri 2015 „nasadli“ na Osmijankov rozprávkový vláčik s ôsmimi zastávkami. Ten ich postupne zaviezol do rozprávkovej krajiny Pavla Dobšinského, do tmavého lesa, či skôr mačacieho vreca spisovateľky Jaroslavy Blažkovej, za rozprávkami v Slovenskom rozhlase, do začarovanej triedy Kristy Bendovej, do talianskej záhrady Gianni Rodariho, na dedinský dvor so záhadami čarovného vajíčka Marty Šurinovej, stretli ťavu či potkali velblouda v česko-slovenskom slovníku Marie Neradovej a nakoniec sa zastavili v indiánskej osade Marty Hlušíkovej. Teší nás nielen ich víťazstvo, ale aj záujem o knihy a čítanie. Blahoželáme.

Foto a text: Mgr. Gabriela Mahútová

web od 2day