Petržalku navštívila maltská delegácia

Vo štvrtok 2. júna  pricestovali zástupcovia z Maltskej republiky k nám do Petržalky, aby sa spoločne pozreli na témy práv osôb so zdravotným postihnutím a aktívne starnutie. Štvorčlenná delegácia navštívila Petržalský domov seniorov a Denné centrum na Osuského  v Petržalke spolu s predstaviteľmi Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.

Na študijnú návštevu vybraných zariadení pricestovala parlamentná tajomníčka Hon Dr. Justyne Caruana spolu s výkonnou riaditeľkou St Vincent De Paul Residence Dr. Josianne Cutajar. Sprevádzal ich taktiež riaditeľ SAPPORT Agency Mauro Farrugia a koordinator pre komunikáciu Alex Cutajar.   

Prvé zariadenie, ktoré navštívili bol Petržalský domov seniorov. O 15. hodine sa presunuli do Denného centra na Osuského v Petržalke, kde ich privítal zástupca starostu pán Michal Radosa, vedúca odd. soc. vecí pani Alena Halčáková a predsedníčka Rady seniorov pani Alžbeta Korbelová.

DSC00028 DSC00034

Nasledoval krátky program, ktorý si pre prítomných prichystali seniori zo speváckeho súboru Petržalčanka. Aktívni seniori plní elánu zaspievali krásne ľudové piesne v tradičných krojoch                     a pripravili tiež výstavku ručných prác.

DSC00013  DSC00020

DSC00047  DSC00063

Nakoniec sa v príjemnom duchu viedla diskusia o tom, ako žijú seniori na Malte a ako u nás v Petržalke. Návšteva maltskej delegácie bola prínosom a obohatením pre obe krajiny, ako Maltu, tak aj Slovensko.

DSC00067  DSC00073

DSC00079  DSC00030

 

 

web od 2day