Dobrovoľníci pomáhali Stredisku sociálnych služieb

Pri príležitosti najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku pod záštitou Nadácie Pontis sa Stredisko sociálnych Služieb Petržalka zapojilo už po piatykrát do projektu dobrovoľníckych aktivít „Naše mesto“. V piatok privítala riaditeľka strediska Soňa Chanečková v areáli Zariadenia opatrovateľskej služby na Mlynarovičovej ulici 12 firemných dobrovoľníkov zo spoločností Genpact Slovakia s.r.o., KPMG Slovensko spol. s r.o. a ČSOB Leasing, a.s. Do aktivít sa zapojilo aj 19 zamestnancov strediska.
Tento rok sa – po rozdelení do 3 skupín – popasovali s 3 úlohami – natieranie plotu, úprava predzáhradky a kosenie záhrady.

Prvá skupina dobrovoľníkov z firmy ČSOB Leasing, a.s. sa pustila s veľkým elánom do ošmirgľovania a natierania plotu v dĺžke desiatich metrov. Novo natretá časť plotu okolo záhrady už žiari novým šatom.

DSC02190

Druhá skupina dobrovoľníkov z firmy KPMG Slovensko spol. s r.o. sa pustila do úpravy zanedbanej a tým pádom smutnej predzáhradky. Cieľom tejto aktivity bolo dosiahnuť, aby naša predzáhradka bola krásna, estetická a pohladila oko aj dušu. S veľkým nasadením odstraňovali burinu, sadili pestrofarebné kvetiny a okrasné dreviny. Plochu medzi vysadenými kvetmi na záver zasypali vrstvou kamienkov. Takáto predzáhradka skrášli prostredie obyvateľom, zamestnancom aj ostatným návštevníkom.

DSC02200

Tretia skupina dobrovoľníkov z firmy KPMG Slovensko spol. s r.o. sa podujala na čistenie obrovskej záhrady s rozlohou 1800 m2. Ručne kosili trávu okolo plotu, zbierali konáriky popadané zo stromov, kamienky, strihali kríky a vysadili kvety do nových betónových hrantov.

DSC02194

Napriek tomu, že doobedie bolo pod mrakom a obávali sme sa, že aktivity budeme musieť preložiť na iný termín, na obed sa na nás predsalen usmialo slnko. Obedňajšiu prestávku sme tak mali možnosť spríjemniť si rozhovormi a bližšie sa zoznámiť s našimi „pomocníkmi“, ktorí si pochutnávali na pečených kuracích stehnách s chlebom.

Dobrovoľníci svojim aktívnym prístupom vykonali kus užitočnej práce, ktorá bola prínosom pre našu organizáciu a tým sa pričinili o kvalitnejšie prostredie pre našich obyvateľov, odkázaných na našu pomoc za čo im patrí veľká vďaka,“ povedala riaditeľka Soňa Chanečková a dodala, že táto akcia určite nebola posledná a spolupracovať budú opäť aj ďalší rok.

DSC02188 DSC02191 DSC02212

DSC02199 DSC02214 DSC02227

web od 2day