Ďalšie multifunkčné ihrisko je na Dudovej

Petržalka už niekoľko rokov podporuje rozvoj športových aktivít predovšetkým u detí a mládeže, a to nielen rekonštrukciou školských areálov, ale aj športovísk vo vnútroblokoch sídliska. „Nakoľko Bratislava dlhodobo nemôže využívať finančné prostriedky z eurofondov, uchádzame sa pravidelne o peniaze z rôznych grantov a reagujeme na všetky výzvy týkajúce sa vylepšenia či budovania infraštruktúry pre Petržalčanov“, dodal k ďalšiemu zrekonštruovanému športovisku starosta Vladimír Bajan. V rámci programu „Podpora rozvoja športu“ ide o vytvorenie lepších, nových podmienok pre šport a aktívne trávenie voľného času, najmä v existujúcich športových areáloch obcí a miest. Prioritným cieľom je zvýšiť dostupnosť športového vyžitia pre širokú verejnosť a vytvoriť ďalšie predpoklady pre športové aktivity organizované obcami a mestami.

O podporu sa v roku 2015 mohli uchádzať projekty so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk s umelým trávnikom a príslušenstvom, ktoré sú svojím charakterom určené na prevádzkovanie minimálne dvoch športov.

Základná škola Dudova v spolupráci s TŠP – tenisovou školou Petržalka vypracovali spoločný projekt na vybudovanie multifunkčného ihriska v areáli základnej školy na Dudovej s umelým trávnikom je určené pre futbal, volejbal, basketbal aj tenis. Ihrisko po celom obvode chránia mantinely, ktoré zaručujú bezpečnosť pre užívateľov ihriska ako aj okoloidúcich ľudí. Ihrisko bolo vybudované aj vďaka finančnej podpore tenisovej školy a ZŠ Dudova.

Projekt, ktorý samospráva realizovala s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky – program“ Podpora rozvoja športu na rok 2015“ – je ďalším z mnohých projektov, kedy mestská časť získala finančné prostriedky na podobné verejnoprospešné projekty.

DSCN0315 DSCN0312 DSCN0314

web od 2day