Vitajte prváci!

Dnes si do školských lavíc po prvý raz zasadlo 712 nových žiakov. Petržalský starosta im pri tejto slávnostnej príležitosti odovzdal pekné knihy, ktoré si už o pár mesiacov budú môcť aj sami prečítať. Osobne ich odovzdal žiakom 1.B na základnej škole Dudova, ktorá sa môže pýšiť titulom Škola roka. Prváčikov a ich rodičov v tento výnimočný deň srdečne privítala riaditeľka Hana Závodná a usmiate pani učiteľky. Žiačky starších ročníkov si pre svojich nových spolužiakov pripravili aj krátky kultúrny program.

Na základnej škole Dudova sa za posledných 5 rokov – od menovania novej riaditeľky do funkcie – zvýšil počet jej žiakov o viac ako 22 %. Dlhodobou prioritou školy je polytechnické vzdelávanie s osobitným zreteľom na zlepšovanie pracovných zručnosti žiakov. V technických súťažiach škola dosiahla množstvo ocenení a bola úspešná aj v Národnom projekte Podpora polytechnickej výchovy, a tak získala v roku 2015 učebné pomôcky v hodnote 50 000,- EUR. Vďaka vybaveniu odborných učební chémie, fyziky, biológie a techniky pedagógovia skvalitňujú vyučovací proces a využívajú moderné formy vzdelávania. Škola svojim žiakom ponúka mimoriadne bohatú záujmovú činnosť. Okrem technických disciplín venuje veľkú starostlivosť aj športovo talentovaným žiakom. Vedenie školy vynaložilo veľké úsilie na získanie finančných prostriedkov na zlepšenie technického stavu športového areálu. V spolupráci s Petržalskou tenisovou školou získala škola v roku 2015 finančné prostriedky v hodnote 40 000,-EUR na výstavbu multifunkčného ihriska. Celkom v roku 2015 získala škola finančné prostriedky na zlepšenie výchovno-vzdelávacieho procesu vo výške približne 135 000,- EUR a k tomu notebooky, kancelársky nábytok, knihy do školskej knižnice, vzdelávacie publikácie, rôzny spotrebný tovar na výtvarnú výchovu a výzdobu školy či na ďalšie využitie. V roku 2015 bola organizátorom obvodných kôl chemickej olympiády, basketbalu dievčat a chlapcov, krajského kola v dejepisnej olympiáde, súťaže v nemeckom jazyku pod názvom Stretnutie s Goethem a tiež olympiády zručnosti pre žiakov 1. stupňa. O výsledkoch svojej práce pravidelne informuje širokú verejnosť na svojej web stránke v piatich svetových jazykoch. V roku 2015 zorganizovala viac ako 130 aktivít na podporu výchovno-vzdelávacieho procesu. Škola úspešne realizuje medzinárodný projekt Supertrieda, do ktorej je zapojená ako jedna z mála škôl z Petržalky.

Petržalská samospráva je zriaďovateľom 11 základných škôl. So školskou taškou dnes prekročilo ich brány 4619 žiakov, čo je o 311 viac ako v minulom roku.

IMG_2196 IMG_2200 IMG_2207

IMG_2215 IMG_2248 IMG_2228

IMG_2270 IMG_2254 IMG_2274

web od 2day