„Ladies Day“ na dostihovej dráhe

Dostihy sú športom rýchlych koní a nebojácnych jazdcov v ich sedlách. Okrem napätia a adrenalínu k nim však neodmysliteľne patrí aj šarm a elegancia, a to nielen v prípade ušľachtilých plnokrvníkov na dráhe, ale aj žien, slečien a dám v hľadisku. Ani s prichádzajúcou jesennou časťou sezóny Závodisko Bratislava nezabúda na krajšiu polovičku turfových fanúšikov a dostihový deň 11. septembra ponesie názov „Ladies Day“.

Hlavným bodom programu je štvrtá klasická skúška sezóny – 24. Slovenské Oaks. Dostihy na vzdialenosti 2000 metrov s dotáciou 23 000 € sú vyhradené výlučne pre trojročné kobyly.

Na svoju príležitosť však čakajú aj dámy v sedlách. V rámci už 26. ročníka Majstrovstiev Európy amatérskych jazdkýň si zmerajú sily „amazonky“ z jedenástich krajín Európy, vrátane dostihových veľmocí ako Anglicko, Francúzsko, Írsko a Nemecko. Tradičnými účastníčkami sú však aj jazdkyne zo Škandinávie (Švédsko a Nórsko), Švajčiarska, z Rakúska, Česka a Maďarska. Dvojdňové podujatie spoluorganizujú maďarská dostihová autorita z Kincsem Parku v Budapešti a Závodisko Bratislava. Našu krajinu bude rovnako ako vlani reprezentovať 21-ročná Petra Cintulová.
Tradičnou súčasťou podujatia v Bratislave je aj voľba „Miss amazonka“, teda najsympatickejšej z odvážnych dám v sedle rýchlych koní. Atmosféru „Ladies Day“ dotvorí v hľadiskovej časti módna prehliadka návrhárky Zuzany Bottkovej, vystúpenie superstaristky Veroniky Danišovej a prezentácia dekoratívnej kozmetiky. Pre deti je takisto pripravené maľovanie na tváričky a vozenie na koníkoch.

„Ladies Day“ v Starom háji začína tradične o 14 hodine a dámy a slečny majú vstup na dostihy zadarmo.

web od 2day