November v knižnici

Aj na november pripravila Miestna knižnica Petržalka množstvo nových kníh a sprievodných podujatí. K najzaujímavejším patrí určite Putovná výstava spomienok slovenských športovcov niekoľkých generácií na svoje detské a študentské roky strávené v školských laviciach. Na výstave nájdete výpovede športových osobností akými sú Matilda Schrojfová, Jozef Golonka, Vladimír Hopka, Mária Mračnová, Katarína Ráczová, Michal Arpáš, Stanislav Kropilák, Miloš Mečíř, Richard Kapuš, Martina Moravcová, Dominik Hrbatý, Peter a Pavol Hochschornerovci a posledný olympijský víťaz z Rio de Janeiro chodec Matej Tóth.

Pre študentov stredných škôl zas pripravili naše šikovné knihovníčky projekt „Nebojte sa povinného čítania“. Cieľom projektu je ukázať nadčasovosť a aktuálnosť týchto
kníh aj v dnešnom svete. V mesiaci november sú na Prokofievovej 5 pripravené tieto témy:
Od balady po triller – Ján Botto: Margita a Besná, Žltá ľalia, K.J. Erben: Kytice – porovnanie s novšími dielami svetovej literatúry.
Mor ho! Báseň Sama Chalúpku v kontexte tém dnešnej spoločnosti- extrémizmus, násilie, nenávisť.
Rozprávky pre každého. Malý princ a jeho autor- príbeh pilota Exupéryho a chlapčeka so šálom.
Prečo svet potrebuje rozprávky? Michael Ende: Nekonečný príbeh a Hodinový kvet.
Rómeo a Júlia dnes. Shakespearov príbeh lásky a prežívanie vzťahu v rozdielnosti (kultúra, vek, náboženstvo, predsudky, znevýhodnenie: zdravotné a sociálne)

Pre tých skôr narodených je tu bezplatná výuka základov práce s počítačom a kurzy anglického jazyka.

Viac na stránke Miestnej knižnice Petržalka.

web od 2day