Žiaci z Lachovej si posedeli so starými rodičmi

Október je mesiac úcty k starším – to u nás v školskom klube detí pri Základnej škole na Lachovej vedia všetky deti. Pri tejto príležitosti sme v utorok 25. októbra v našej herni zorganizovali stretnutie so starými rodičmi detí zo ŠKD.

Okrem čajíku a občerstvenia sme si pre nich pripravili zaujímavý program. Deti babkám a dedkom spievali pesničky, tancovali, recitovali básničky, Sofinka zo 4.A im zahrala na flaute. Na oplátku starí rodičia odpovedali na zvedavé otázky detí – ako mohli prežiť bez mobilu a internetu, ako sa hrávali, za čo dostávali poznámky, ako trávili svoj voľný čas, či kto bol majstrom sveta v cyklistike, keď ešte nebol Peter Sagan.

Na záver sme starých rodičov obdarovali pozdravmi na pamiatku na naše prvé posedenie. Tešíme sa, že starí rodičia prijali naše pozvanie a prišli v hojnom počte. Niektorí prišli ozaj zďaleka. Je krásne, že ani diaľka nebola prekážkou a keď ich vnúčatá zavolali, pozvanie sa nedalo odmietnuť. Veď je aj všeobecne známe, že láska hory prenáša. V niektorých prípadoch preniesla starých rodičov až z Rohožníka či Prievidze.

Ďakujeme starým rodičom, že prijali naše pozvanie a želáme im pevné zdravie, veľa lásky od svojich najbližších a veľa, veľa úcty, pretože si ju zaslúžia po celý rok, nie iba v októbri.

PhDr. Denisa Dolná
vychovávateľka ŠKD
ZŠ Lachova 1

dscn9972 dscn9974 dscn9976

web od 2day