Sviatočne aj v knižnici

V poslednom mesiaci roka vás v pobočkách Miestnej knižnice Petržalka čakajú príjemné stretnutia v predvianočnom duchu aj pravidelné podujatia, ktoré ste si spolu s nami užívali počas roka.

Adventné obdobie otvoríme besedou s obľúbenými slovenskými autorkami. Lena Riečanská, Petra Nagyová-Džerengová a Marta Fartelová nám okrem iného porozprávajú o svojich inšpiráciách a príbehoch, ktoré vnášajú do svojich kníh. Súčasťou besedy bude autogramiáda a krátky kultúrny program. Všetky deti sa môžu opäť tešiť na návštevu sv. Mikuláša, ktorý v utorok 6.12. postupne navštívi detské a rodinné pobočky knižnice. Stretnúť ho môžete v pobočkách Vavilovova 24, 26 (9:00), Furdekova 1 (10:00), Dudova 2 (11:00), Prokofievova 5 (13:00) a Turnianska 10 (14:00). Spolu so svojimi pomocníkmi čertom a dobrým anjelikom prinesú poslušným deťom vianočný príbeh a sladké dobroty. K predvianočnej nálade pomôže aj betlehemské svetlo. Stačí prísť deň pred Štedrým večerom do pobočiek Prokofievova 5, Turnianska 10, Vavilovova 24, Vavilovova 26 a Haanova 37 a odniesť si jeho svetlo, teplo a pokoj k sebe domov.

Z celoročných podujatí pripomíname projekty pre deti Otvorme sa rozprávkam, kde zvieratká učia o slušnom správaní, Hávedník, náučno-zábavné učenie sa o živote hmyzu a obľúbený Večerníček naživo.

web od 2day