Knižnica pripravila ďalšiu výstavu z cyklu Taká bola Petržalka

Hoci nás čaká najkratší mesiac v roku, Miestna knižnica Petržalka pripravila pre svojich čitateľov i ostatných návštevníkov na každý deň zaujímavé aktivity a podujatia.

Ako prvé dávame do pozornosti piate pokračovanie cyklu výstav o Petržalke „Taká bola Petržalka“. Výstavu pripravila knižnica v spolupráci s Katedrou etnológie a muzeológie FF UK v Bratislave. Zostaneme v rokoch 1973 – 1989, a tentoraz sa zameriame na život Novopetržalčanov a formovanie novej lokálnej komunity. Výstava prináša spomienky na susedské vzťahy, spoločné brigády, trávenie voľného času, kultúry a športový život i ďalšie zaujímavosti zo života na sídlisku. Otvorenie výstavy bude vo štvrtok 16. februára v pobočke MKP Prokofievova 5. Počas trvania výstavy sú pre žiakov základných a stredných škôl pripravené sprievodné lektorské prednášky.

O nič menej zaujímavá bude literárno-cestovateľská beseda o Pakistane „Nasledovatelia vlastných tieňov“. Väčšina z nás si pri tejto krajine predstaví najmä chudobu, nepokoje spojené s bojom o územie Kašmír a silné náboženské presvedčenie. Z iného uhľa pohľadu krajinu rozprestierajúcu sa medzi Afganistanom a Indiou, predstaví cestovateľ a sprievodca Ján Valkovič. Spolu so svojim priateľom precestovali krajinu na bicykli, pričom spoznávali jej kultúru a ľudí.

Pre všetky prázdninujúce deti máme od 20. – 24. februára pripravené na detských a rodinných pobočkách mnohé zábavné i poučné aktivity. Domáce úlohy vymeníme za hranie spoločenských hier, tvorivé dielne a čítanie obľúbených detských kníh, pretože „nudu u nás nepoznáme“.

Počas ďalších dní Miestna knižnica pokračuje v pravidelných podujatiach pre detských a dospelých čitateľov, z ktorých pripomíname výučbu anglického jazyka, kurz práce s počítačom, interaktívne čítanie Otvorme sa rozprávkam a projekt Nebojte sa povinného čítania.

web od 2day