Blahoželáme výhercom súťaže o lístky do divadla

VÝHERCAMI SÚŤAŽE o 4 lístky do divadla Malá scéna STU sú:

19.5. Strašidlá – výherkyňa Ing. Mária Kaniščáková
20.5. Panna Jana a Čajka – výherkyňa Michaela Červenáková
21.5. Hrdina západného sveta – výherca Jaroslav Koštial
25.5. Othello – výherca Jozef Hudák
27.5. Večný manžel – výherkyňa Jana Dávidová

Výhercom srdečne blahoželáme a podrobnosti ohľadom prevzatia lístkov im zasielame mailom. Ostatní súťažiaci nebuďte sklamaní, už pre vás pripravujeme ďalšiu súťaž, tento raz o lístky do Slovenskej filharmónie.

Mesiac máj je lásky čas a ak ste rozmýšľali nad niečím príjemným, pri čom by ste mohli stráviť čas nielen so svojou drahou polovičkou, ale aj s rodičmi alebo naopak s deťmi, ponúkame vám možnosť vyhrať lístky na zaujímavé divadelné predstavenia do divadla Malá scéna STU. Každé predstavenie začína o siedmej hodine, k dispozícii sú tento raz až 4 lístky na každé predstavenie a ponuka je naozaj široká, takže sa môžete tešiť na pekný kultúrny zážitok. Odpovede na jednoduchú otázku – Ako sa volá päťtýždňový multižánrový festival všetkých Petržalčanov? – zasielajte do 3. mája 2017 do 12.00 h na adresu tlacove@petrzalka.sk a nezabudnite uviesť, o ktoré predstavenie máte záujem.

V ponuke sú tieto predstavenia:

19.5. Strašidlá

Hrôzosmiešna, láskavo krutá a zimomravá sonda do hlbín našich duší – duší ľudí 21. storočia. Voľne na motívy románu (z) poviedok Chucka Palahniuka. Je to absolvenstké predstavenie študentov 6.ročníka Konzervatória v Bratislave. Sedem „hrdinov“ zatvorených v starom, schátranom divadle chce napísať majstrovské diela, na ktoré vo víre bežného života nemali čas. Namiesto tvorivej inšpirácie ich však čaká boj o prežitie: majstrovskými dielami sa stávajú ich vlastné životy. Strašidlá, inšpirované Chaucerovými Canterburskými poviedkami, či Boccacciovým Dekameronom, sú asi to najlepšie, čo kedy Palahniuk napísal. Drsné, pichľavé, tragikomické…

20.5. Panna Jana a Čajka

Dve jednoaktovky „Druhá smrť Jany z Arcu“ a „Peklo-to som ja“ bulharského autora spojené do jedného predstavenia. Komédia o Panne Jane je hra, kde sa stretne herečka, kat a boh v jednej cele. Tešiť sa môžete na mnoho komických situácií, na texty piesní od Ľubomíra Feldeka, hudbu Miloša Janouška a spev Mirky Partlovej. Druhá jednoaktovka má naopak výrazne dramatický až tragický nádych. Uvidíte hereckú kreáciu Judity Hansman, v postave herečky, ktorej výrazne ovplyvnil život minulý režim.

21.5. Hrdina západného sveta

John Millington SYNGE – Hrdina zapadneho sveta

Írska bláznivá komédia z prelomu 19. a 20. storočia, akoby napísaná na Slovensku a dnes. Hrdinom je ten kto porušuje desatoro a zákony republiky. Poctivý občan je považovaný za hlupáka. Komédia sa môže začať. Hrdina západného sveta je najznámejšou divadelnou hrou Johna Millingtona Synge. Dej inscenácie sa odohráva v malej dedinke na západe Írska. Prostí ľud zaostalej dedinky, popri všedných povinnostiach, trávi väčšinu svojich dní v opojení alkoholu. Ústrednou postavou sa stáva cudzinec, ktorý im pri svojom príchode dojímavo popisuje, ako zavraždil svojho otca rýľom. Od tej chvíle sa pre nich stáva hrdinom zo západu – odvážnym, nebojácnym a neporaziteľným.

25.5. Othello

Slávna Shakespearova tragédia o sile slova a manipulácii, o predsudkoch a neznášanlivosti a o láske, ktorá vraždí. Leto na Cypre. Záhrada. Svadba úspešného generála Othella, muža na vrchole síl, moslima v službách Benátskej republiky s pôvabnou, mladou kresťankou Desdemonou. Do krvi urazený Jago, namiesto ktorého vymenoval generál do funkcie svojho námestníka mladého, neskúseného Cassia. Jagova opitá žena Emília. A napokon, nezvaný hosť: prostitútka Bianca, ktorá miluje Cassia. Na začiatku je Slovo a to Slovo sa Skutkom stane. Svadobná noc sa môže začať…

27.5. Večný manžel

Večný súboj večného manžela a večného milenca. Dramatizácia nie veľmi známej Dostojevského novely – prvé uvedenie na Slovensku. Komorná psychologická dráma s komediálnym nádychom ukazuje tvorbu ruského spisovateľa v inom svetle ako bola prezentovaná doteraz. Cieľom inscenácie je vytvoriť dielo s psychologickou hĺbkou, filozofickým rozmerom, výraznou aktuálnosťou, s komediálnym nadhľadom a klasickými postupmi. Stretnutie „večného manžela“ a „večného milenca“, ktoré je plné napätia a dramatických zvratov, dáva veľké predpoklady pre vznik takejto inscenácie.

web od 2day