Do práce na bicykli 2017

Dnešné ráno bolo pre niektorých so zamestnancov úradu výnimočné tým, že do práce prišli na bicykli. I keď pre mnohých je tento spôsob dopravy do zamestnania bežný takmer počas celého roka, pre niektorých členov je práve mesiac máj v spojení s celoslovenskou kampaňou Do práce na bicykli odštartovaním tohtoročnej cyklistickej sezóny.

Aj tento rok sa petržalská samospráva rozhodla podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility na svojom území a zapojila sa do kampane. Organizačným a odborným garantom súťaže je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica. Cieľom kampane je aj tento rok motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste a motivovali zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel.

Okrem toho, že sa zamestnanci do tejto kampane zapájajú už od roku 2014, rozšírila samospráva aj tento rok počet cyklostojanov o ďalších 16. Pribudli pred každou z jedenástich základných škôl a 5 cyklostojanov je už aj pred Petržalskou plavárňou. Tento rok bude za úrad tento druh ekologickej a ekonomicky výhodnej dopravy propagovať 16 zamestnancov vrátane starostu Vladimíra Bajana.

web od 2day