Majstrovstvá Európy v akvatlone

V sobotu sa na jazere Veľký Draždiak uskutočnili Majstrovstvá Európy v akvatlone. Oficiálne ich otvorili prezident Európskej triatlonovej únie Renato Bertrandi, prezidenta Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek a 1. zástupca starostu Ján Bučan pri fontáne pred Technopolom v piatok 26. mája. Bolo to po prvý raz, čo sa majstrovstvá uskutočnili na Slovensku, a to práve v Petržalke, kde býva štvornásobný majster sveta Richard Varga. Na štart sa postupne postavilo až 471 športovcov z 21 európskych krajín.

Súčasťou boli aj súťaže žiackych kategórií vo veku od 11 do 14 rokov. Európsky šampionát v akvatlone sa zaradil medzi top podujatia, ktoré v domácom prostredí organizovala Slovenská triatlonová únia. Slovenskú hymnu zaspieval známy operný spevák Juraj Havaj za netradičného sprievodu Vysokoškolského umeleckého súboru Technik.

Petržalčan Richard Varga dobehol v kategórii Muži – elite (2x 500 m plávanie + 5x 1000 m beh) ako prvý s časom 28:13 minút a Romana Gajdošová získala striebro v kategórii Ženy – elite a zlato v kategórii Ženy do 23 rokov. Majstrom Európy v kategórii 40-44 sa stal Miroslav Ozorák, v kategórii 35-39 Michal Buček získal bronzovú medailu. Obrovským úspechom slovenských farieb skončila hneď prvá elitná kategória. Kristína Jesenská z vody vyplávala na 8. mieste, perfektným bežeckým výkonom získala zlatú medailu. Gaspar Riveros z Chile, ktorý sa majstrovstiev zúčastnil vďaka priateľke, ktorú prišiel na Slovensko pozrieť, vybojoval 11. miesto v elitnej kategórii.

Kompletné výsledkové listiny nájdete TU

web od 2day