Najkrajšie knihy Slovenska 2016

Začiatkom mája sa na slávnostnom oceňovaní a udeľovaní odmien stretli najlepší tvorcovia – grafici, výtvarníci, výtvarní teoretici, polygrafi a zástupcovia organizátorov pri príležitosti vyhlásenia Najkrajšej knihy Slovenska za rok 2016. Tento rok sa do súťaže zapojilo 134 kníh a študentských prác. Vybrané knihy reprezentujú niekoľko kategórií – odborná literatúra, beletria, knihy o umení a knihy pre deti a mládež, ktorá je najsilnejšie zastúpenou kategóriou. Organizátorom sú Ministerstvo kultúry SR, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu, BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti, Slovenská národná knižnica a Zväz polygrafie na Slovensku. Na slávnostnom vyhodnotení sa zúčastnila na pozvanie aj riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka,ktorá je stálym partnerom BIBIANY v rôznych projektoch a programoch počas celého roka.

Medzi najlepšie ilustrátorky patria Daniela Olejníková za ilustrácie knihy Mareka Vadasa: Útek a Katarína Slaninková za knihu od Babče B. Kardošovej: Traja kamoši a fakticky fantastický poklad (spoločná fotka) v ilustrátrorskej tvorbe pre deti a mládež. Naši umelci dosahujú európsku úroveň a čakajú ich aj ďaľšie, medzinárodné nominácie.

Najkrajšie knihy Slovenska 2016 sú už na pultoch a vo fonde našej knižnice, sú naozaj krásne, pozývame všetkých, aj tých ,ktorí ešte nie sú našimi čitateľmi, radi Vás privítame, zaregistrujeme, veríme, že budete spokojní“, prezradila po návrate riaditeľka Katarína Bergerová.

Všetky ocenené knihy a autorov nájdete na stránkach BIBIANY.

web od 2day