Dávame deťom, čo sme my nemali, ale zabúdame im dávať to, čo sme mali

„Vždy mi imponovala svojou životnou filozofiou, optimistickým náhľadom na život a nevyčerpateľnou životnou energiou. Veľmi si vážim, že ju počas celého života rozdávala nám všetkým svojím pôsobením v divadle a v televízii.“ Takto opísal národnú umelkyňu, dvojnásobnú laureátku Štátnej ceny a v týchto dňoch aj oslávenkyňu Marínu Kráľovičovú starosta Vladimír Bajan.
Pri príležitosti životného jubilea jej zablahoželal za všetkých Petržalčanov a poprial jej najmä zdravie, aby celému Slovensku ešte dlho rozdávala radosť a úsmev. Spoločne si pozreli pár fotografií z Plesu Záhorákov, zaspomínali na jej rodné Čáry na Záhorí aj na časy, kedy ešte ako malé dievča chodila s nošou predávať vajíčka do Bratislavy, odkiaľ potom vykročila na dosky, ktoré znamenajú svet a pre pani Marínu aj celý život.

Zaspomínala si aj na to, ako s manželom chodili „randiť“ do Petržalky a neskôr už s deťmi na kolotoče. „Petržalka bola vtedy dedinka a teraz je z nej veľkomesto,“ dodala so smiechom a pochválila sa, že už po 50. raz pôjde navštíviť svoje obľúbené Piešťany. Reč prišla aj na súčasnú tvorbu nielen v divadelnom, ale predovšetkým v televíznom vysielaní a jej kvalite a odkaze mladým generáciám. Marína Kráľovičová má svoju tabuľku na chodníku slávy v Bratislave, je v sieni osobností televíznej ankety OTO a získala Krištáľové krídlo. Ešte stále účinkuje v Slovenskom národnom divadle a ako sama hovorí: „Odpočívať môžem neskôr. Budem mať na to celú večnosť.“

web od 2day