Olympiáda na Strečnianskej

Vo svete sa koná každé štyri roky, ale v našej materskej škole na Strečnianskej ulici každý rok, a to pod názvom Športujeme pre zdravie, zaregistrovaná do projektu Olympijské festivaly Slovenska. Siedmeho júna to bol už 3. ročník. Tomuto, pre deti významnému dňu, predchádza Farebný štafetový beh. Štafetu – olympijskú pochodeň – si kapitáni tried odovzdávajú a v cieli umiestnia do stojana na olympijský oheň. A olympiáda sa môže začať!

Na začiatku zaznel slávnostný pochod, počas ktorého nastúpili naši malí športovci, olympijská hymna, „zapálenie“ olympijského ohňa a vztýčenie olympijskej vlajky. Po krátkej rozcvičke boli už všetci odhodlaní zdolávať športové disciplíny. Tradične ich bolo sedem. Deti prišli podporiť bývalí a aj súčasní olympionici – Mária Mračnová, bývalá olympionička v skoku do výšky, Samuel Piasecký, gymnasta, so synmi Damiánom a Samuelom, ktorí navštevovali našu MŠ a sú úspešní v detskej gymnastike, olympionička, kanoistka Martina Kohlová a tenistka Rebecca Šramková.

Povzbudzovať výkony malých športovcov prišiel aj pes Tripsy zo spoločnosti TRIPSY s.r.o., ktorý sa už tradične stal naším olympijským maskotom. Deti sa s veľkým elánom pustili do zápolenia, striedali sa v jednotlivých disciplínach, každý chcel byť ten najlepší. Všetky disciplíny zdolali hravo, s úsmevom na tvári a šibalstvom v detských očkách.

Raz, dva, raz, dva… športovci odpochodovali na vyhlásenie výsledkov. Dozvedeli sa, že všetci majú výbornú kondíciu, za ktorú si zaslúžia vytúženú medailu. Tie im odovzdávali naši vzácni hostia. Zaznela olympijská hymna, zhasol olympijský oheň, ešte posledné fotky s medailami a hravé športové dopoludnie sa na rok s deťmi rozlúčilo. Takže: olympiáde trikrát hurá – HURÁ, HURÁ, HURÁ!

Mária Mračnová, ako podpredsedníčka SOV, nás pozvala aj na Olympiádu MŠ a I. stupňa ZŠ. Konala sa v ZŠ s MŠ na Kalinčiakovej. Naši predškoláci úspešne reprezentovali v športových disciplínach nielen našu materskú školu, ale aj Petržalku ako jej jediní zástupcovia.

web od 2day