Na krízu sme pripravení

V oblasti „Prípravy na úseku krízového riadenia a civilnej ochrany“ na rok 2017 sa v ZŠ Prokofievova a ZŠ Pankúchova v minulých dňoch uskutočnila odborná príprava a praktický nácvik zamestnancov základných škôl, určených členov krízového štábu MČ Bratislava-Petržalka, príslušníkov bezpečnostných zložiek (OR PZ Bratislava V a Okrsková stanica MSP Petržalka), príslušníkov Dobrovoľného verejného požiarneho zboru Petržalka a obchodného reťazca spoločnosti Lidl za účasti pracovníkov Odboru krízového riadenia Okresného úradu Bratislava, gestorov a odborných lektorov pri zriaďovaní výdajní odberných oprávnení a realizácie opatrení na zavedenie predaja životne dôležitých tovarov s využitím mimoriadnych regulačných opatrení počas krízovej situácie.

V rámci MČ-Petržalka je zriadených celkovo 45 výdajní odberných oprávnení na 11 základných školách a v 6 obchodných reťazcoch celkovo 15 predajní pre zabezpečenie dodávok resp. zásobovania životne dôležitými tovarmi pre obyvateľov. MČ-Petržalka pre tieto účely vedie aktuálny prehľad o potrebe množstva nákupných preukazov a prídelových lístkov podľa jednotlivých vekových kategórií.
Na odbornej príprave a praktickom cvičení sa zúčastnilo celkovo 91 zamestnancov základných škôl a vyššie uvedených organizácií.

Zároveň tlmočíme poďakovanie všetkým zúčastneným za pomoc pri zorganizovaní cvičenia a odbornej prípravy, hlavne vedúcej Oddelenia školstva a športu Veronike Redechovej, riaditeľovi ZŠ Pankúchova 4, Štefanovi Rácovi a riaditeľke ZŠ Prokofievova 5, Daniele Petríkovej.

web od 2day