Kemping na nábreží – áno, či nie?

Bratislava je opäť niečím jedinečná. Tentokrát však naozaj nie je jasné, či v pozitívnom zmysle. Neoficiálny kemping uprostred mesta, v tesnej blízkosti chráneného parku, najstaršieho v strednej Európe, pred bránou divadla. Na najlukratívnejších pozemkoch v centre mesta. Vlastníkovi pozemku – hlavnému mestu a jeho primátorovi – to nevadí. Veď napokon, je to až na druhej strane Dunaja…

Petržalskej samospráve sa však toto spontánne parkovanie obytných vozidiel, bez napojenia na vodu či kanalizáciu, bez zabezpečenia odvozu odpadu, v lokalite, ktorá má byť výstavnou skriňou metropoly a ktorá ani v územnom pláne nie je určená na takýto účel, nepáči. Zarážajúce je, že k veci sa neozýva hlavná architektka ba ani hygienici… Kam poputuje to, čo ostane po sprchovaní, umývaní riadu či použití toaliet (ak ich vôbec majú) v karavánoch ? Do Dunaja? Či do Sadu Janka Kráľa?

„Pán primátor by mal zvážiť, či je to najšťastnejšie riešenie, inak sa nám môže stať, že nabudúce si tam už turisti rozložia ohniská a budú si tam variť guláš“, zapája sa do diskusie starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Autor fotografie: Matej Kalina

web od 2day