Pani Marína medzi nami

Je to vždy sviatok osobne sa stretnúť s herečkou, ktorú milujeme azda všetci bez výnimky. Bol to sviatok aj pre petržalských seniorov, že Marína Kráľovičová prijala ich pozvanie na besedu z obľúbeného cyklu Kreslo pre hosťa. Klub Za zrkadlom DK Zrkadlový háj bol plný na prasknutie.

Ako správny hostiteľ legendárnu divu privítal petržalský starosta Vladimír Bajan. Poďakoval sa jej, že pozvanie seniorov z Denných centier prijala. „Skláňam sa pred vami, veď neviem o nikom, kto by odohral vašich neuveriteľných 73 divadelných sezón. Ďakujem vám za radosť, ktorú celý život prinášate ľuďom na Slovensku. A do ďalších sezón vám želám pevné zdravie a neutíchajúci optimizmus a energiu, ktorá z vás stále srší. Vždy budem pre mňa cťou stretnúť sa s vami,“ povedal Vladimír Bajan.

A pani Marína nezostala svojej povesti a hereckému kumštu nič dlžná. Sládkovičova Marína v jej podaní všetkým prítomným vyrazila dych. A potom už nastal čas na otázky a rozprávanie. Ľudmila Farkašovská, ktorá besedu moderovala s veľkou empatiou, dala priestor otázkam, ktoré zaujímali naozaj všetkých prítomných. A tak pani Marína porozprávala známe i neznáme skutočnosti z jej detstva, prvých rokov v Bratislave, hovorila o svojej kariére a postavách, ktoré doteraz stvárnila, o svojom manželovi, ale aj o svojom recepte na dlhovekosť a závideniahodnú figúru.

Rozprávanie bolo popretkávané vystúpeniami detí z MŠ Bradáčova a speváckymi skupinami Melódia a Petržalčanka. Nečudo, že sa nikomu nechcelo odchádzať a keby to bolo čo i len trochu možné, tak by historky zo života pani Maríny počúvali možno aj dodnes.

web od 2day